4 adag
Előkészítés
50 perc
Főzés
180 perc
Összesen
230 perc
Vörösboros marhapörkölt bográcsban

Hozzávalók

  • 1
    kg marhalábszár
  • 10
    dkg zsír
  • 4
    fej vöröshagyma
  • 4
    gerezd fokhagyma
  • 2
    db zöldpaprika
  • 2
    db paradicsom
  • 2
    dl vörösbor
  • 1
    evőkanál pirospaprika
  • 1
    kávéskanál őrölt kömény
Ha hosszan tartja magát ez az őszies tavasz, akkor elővehetjük a bográcsot, és csinálhatunk a barátainkkal egy bográcsos vörösboros estét. Előrejelzések azt mutatják, hogy nagyon meleg nyarunk lesz, ezért használjuk ki ezt az időt a bográcsos főzőcskézéshez. Ehhez az ételhez, mindenképpen marhalábszár vásároljunk, nem fogjuk megbánni, a barátaink, mind a tíz ujjukat megnyalják majd ebéd, vagy vacsora után.

Elkészítés

  1. A húst megmossuk és kb. 3*3 centis kockára vágjuk.

    A sertészsírt a serpenyőben felforrósítjuk, majd a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát megfuttatjuk benne.

    A pirospaprikát belekeverjük és a köménymagot is beleszórjuk.
  2. Rádobjuk a húst és folytonos kevergetés közben megpirítjuk.

    Amikor megpirult, mindig egy kis vizet vagy vörösbort aláöntve, puhára pároljuk.
  3. A felszeletelt zöldpaprikát, és a kis kockára vágott paradicsomot beletesszük, majd a zöldségekkel együtt készre főzzük.

    Köretnek pásztortarhonyát, főtt krumplit vagy akár friss ropogós kenyeret kínálunk hozzá.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.