4 adag
Előkészítés
60 perc
Főzés
200 perc
Összesen
260 perc
Vörösboros marhagulyás

Hozzávalók

  • 60
    dkg puha hátszín vagy lábszár
  • 2
    db nagy vöröshagyma
  • 3
    gerezd fokhagyma
  • 2
    teáskanál pirospaprika
  • 2
    db babérlevél
  • 3
    db sárgarépa
  • 2
    db gyökér
  • 1
    db zellergumó
  • 1,5
    dl vörösbor
  • 50
    dkg krumpli
  • 2
    db tojás
  • 1
    evőkanál zsír
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • liszt
Ezt az ételt az apukám tudta a legjobban elkészíteni. Imádtam a csipetkéit, mindig nagyon apróra csipkedte, szerintem ő készítette a világ legehetőbb csipetkéit. Általában valami nagy ünnepkor állt neki főzni, mert mindig azt mondta, a jó kajához, meg kell adni az időt. Akkor lesz finom az étel, ha megadjuk neki ami jár, nem csak hozzávalókat kell belefőzni, hanem a szívünket, a lelkünket és akkor mindenki tudni fogja, hogy nagyon szerettük volna jól csinálni.

Elkészítés

  1. A marhahúst hártyáitól alaposan megtisztítjuk, minden zsír darabot leszedve, mert különben faggyú ízű lesz a levesünk, amikor kész, félretesszük.

    A forró zsíron az apróra vágott vöröshagymát világos színűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával.
  2. Ezután hozzáadjuk a kis kockákra vágott marhahúst, félig felöntjük vízzel, sóval, borssal, babérlevéllel, köménnyel ízesítjük, és lefedve lassú tűzön, félig puhára pároljuk, az elfőtt levét, mindig kis vízzel pótoljuk.

    Ezután hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott sárgarépát, gyökeret, zellergumót és meglocsoljuk a vörösborral.
  3. Hozzáadjuk a kis kockára vágott krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy háromujjnyival ellepje.

    Felforraljuk, majd készre főzzük.

    Mielőtt lehúzzuk a tűzről, utóízesítjük.

    A csipetkéhez, tojásból, lisztből, sóból, kemény tésztát gyúrunk.
  4. Hozzáadjuk a kis kockára vágott krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy háromujjnyival ellepje.

    Felforraljuk, majd készre főzzük.

    Mielőtt lehúzzuk a tűzről, utóízesítjük.

    A csipetkéhez, tojásból, lisztből, sóból, kemény tésztát gyúrunk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.