Túróval töltött zsemle eperszósszal

Gjoe
Szerző: Gjoe
1 adag
Nincs megadott idő.
Túróval töltött zsemle eperszósszal

Hozzávalók

  • Zsemléhez
  • 6
    db szikkadt zsemle
  • 40
    dkg túró
  • 2
    db tojás
  • 3
    dl Tej
  • 3
    evőkanál cukor
  • 2
    csomag vanillincukor
  • 5
    dkg vaj – vagy margarin
  • 5
    dkg mazsola – kihagyható
  • Eperszószhoz
  • eper – tetszés szerint
  • cukor – tetszés szerint
Könnyen elkészíthető finomság, ráadásul istenien nézz ki, és az íze is fantasztikus!

Elkészítés

  1. A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kanállal kiszedjük. A zsemle belsejét beáztatjuk a tejbe.
  2. A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört ( villával szétnyomkodott) túrót, cukrokat, és a tejből nem túlságosan kifacsart zsemle belsejét, (esetleg még mazsolát) és összekeverjük.
  3. A megmaradt tejbe megmártjuk a zsemléket, a tetejüket is, vigyázva, hogy ne ázzanak szét. Megtöltjük a zsemléket.
  4. Papiros tepsibe rakjuk, rátesszük a zsemlékre a tetejüket és a vajat vagy a margarint elosztjuk rajt.
  5. Forró 200 fokos sütőbe 20-30 perc alatt megsütjük.
  6. Eperszósz:
  7. A megmosott felaprított epret és a cukrot 1- 2 perc alatt összefőzzük.
  8. Tálaláskor a zsemléket megszórhatjuk porcukorral.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.