4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
15 perc
Összesen
45 perc
Tésztakészítés házilag

Hozzávalók

  • 50
    dkg finomliszt – én átszoktam szitálni
  • 3
    db tojás
  • 3
    ek víz
  • 1
    kk só
A házi tésztakészítése nagyon egyszerű feladat, ha több időnk van, és igazán finomat akarunk enni, akkor érdemes kipróbálni, hogy otthon, mi készítsük el a tésztánkat. Sokkal finomabb mint amit gyárban készítenek. Hiába van ráírva a csomagra, hogy házi tészta, a miénk sokkal finomabb. Kicsit időigényes, de megéri rászánni az időt, és nem kell hozzá sok minden, csak néhány tojás, liszt és víz.

Elkészítés

  1. A hozzávalókat egy nagy tálba öntjük és addig gyúrjuk, míg szép sima és rugalmas tésztát kapunk.
  2. Szépen vékonyra kinyújtjuk, majd attól függően, hogy mit szeretnénk készíteni, olyan méretűre vágjuk, cérna metélt, széles metélt, kis, vagy nagy kocka, vagy ha lebbencs lesz belőle, akkor csak széttépkedjük.
  3. Forró vízben készre főzzük, akkor főtt meg, amikor feljön a víz tetejére. Célszerű egy kanál kókuszolajat tenni a főzővízbe, mert akkor nem ragad össze.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.