4 adag
Előkészítés
50 perc
Főzés
120 perc
Összesen
170 perc
Szerecsendiós-sörös csülök

Hozzávalók

  • 1
    db sertéscsülök
  • 1,5
    kg krumpli
  • 4
    gerezd fokhagyma
  • 1
    dl sör
  • 5
    dkg zsír
  • szerecsendió
  • bors
A szerecsendiós csülök, a csülkök királya. Aki egyszer elkészíti, az máskor is megkívánja. Tulajdonképpen nagyon egyszerű csak a szerecsendió ad neki egy különleges ízt, amitől nagyon finom lesz. Azért óvatosan bánjunk vele, mert ha sokat teszünk az ételre, akkor elronthatjuk. A csülköt megvehetjük egyben és akkor mi csontozzuk ki, de kérhetjük a hentestől csont nélkül is.

Elkészítés

  1. A csülköt alaposan megmossuk, ha szükséges leszedjük a szőrszálakat, majd kicsontozzuk.

    A csülköt bedörzsöljük, sóval, borssal, zúzott fokhagymával és zsírral.

    Kevés vizet öntünk alá, és lefedve, majdnem puhára pároljuk.
  2. Amíg a hús párolódik, meghámozzuk a krumplit és hasábokra vágjuk, majd egy mélyebb, tűzálló tálba terítjük.

    Ráfektetjük a puhára főtt csülköt, megszórjuk a szerecsendióval, majd meglocsoljuk egy kevés húslével, ha van, ha nincs akkor vízzel.
  3. Betoljuk a sütőbe és a krumplival együtt, ropogósra pároljuk.

    Sütés közben kevés sörrel locsolgatjuk.

    Vegyes savanyúsággal tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.