Szentgyörgyi palacsinta
Hozzávalók
-
4db tojás
-
5dkg liszt
-
4dl Tej
-
2dl szóda
-
5dl Tej
-
15dkg kristálycukor
-
1cs. vaníliás cukor
-
3db tojássárgája
-
8dkg krémpor
-
6db tojásfehérje
-
18dkg kristálycukor
-
1db citrom
-
1kk. vaníliás cukor
-
5dkg vaj
-
só
Elkészítés
-
Palacsintákat sütünk a hagyományos módon.
-
A citromot lereszeljük, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk.
-
Elkészítjük a sárga krémet: a tojássárgákat egy deci tejjel és a krémporral simára keverjük. a többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. A felforralt tejet habverővel folyamatosan keverve a többi anyaghoz öntjük, ezután tűzre tesszük, folyamatosan keverve besűrítjük, majd levesszük a tűzről.
-
A palacsintákat meghintjük vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal, majd feltekerjük, végeiket metéltként levágjuk.
-
Egy magas peremű zománcozott tepsit kivajazunk.
-
A feltekert palacsintákat 3-4 centis darabokra vágjuk és a kivajazott tepsibe egymás mellé helyezzük, tetejére hintjük a végekből vágott metéltet, felületén elkenjük a sárga krémet. Középmeleg sütőben lassan készre sütjük.
-
Ha elkészült kivesszük és bevonjuk a tetejét a kemény tojáshabbal, egyenletesen eligazítjuk rajta. Visszatesszük a sütőbe és nyitott ajtó mellett a tojáshabot megszárítjuk. Ha szilárd a tojáshab, akkor kivesszük a sütőből, negyed órát pihentetjük, majd vízbe mártott éles késsel felvágjuk, lapáttal tányérra emeljük, ízlés szerint tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.
Vélemények
További a szerzőtől – Gaalo
Bazsalikomos paradicsomsaláta
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta, az általam egyik legjobban kedvelt vendégváró finomság. Sültekhez, grillezett húsokhoz ajánlom elsősorban,...
Babgulyás füstölt hússal
Kőkeményen variálok állandó jelleggel, erre szokták azt mondani a környezetemben, hogy nem unalmas mellettem az élet…, de legalább kiszámítható. Jelen esetben k...
Bigos
Tegnap megkezdődött a labdarúgó EB végre! A sportsarock.hu oldalon jeleztük, hogy a résztvevő csapatok bemutatása mellett egy-egy nemzeti ételüket is megpróbálj...
Bolonai spagetti, szerintem eredeti
Abszolút autodidakta módon tanultam főzni úgy, hogy nulla affinitásom nem volt az egészhez, de szakács barátom elbeszélései és az ő karácsonyi ajándéka(a tankön...
Cigánypecsenye ünnepi köntösben
Szeretjük! Nálunk amolyan „menekülő” vagy „lusta szakács” kajaként is felfogható, ugyanis mindig minden körülmények között szívesen fogyasztjuk, „menekülő” ha m...
Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve
Annyira finom, hogy nem is fűzök hozzá semmit! Illetve dehogynem! Mennyei íz, nagy boldogságot jelent az ízlelőbimbóimnak, hogy ráakadtam erre az igazán különle...
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.