4 adag
Nincs megadott idő.
Sült ponty - burgonya és répa ágyon

Hozzávalók

  • 1,5
    kg ponty – egészben
  • 2
    db halászlékocka
  • 2
    gerezd fokhagyma
  • 1
    dl étolaj
  • 80
    dkg burgonya
  • 1
    db sárgarépa
Szeretjük a pontyot, főleg, ha friss, és saját fogás. Viszonylag gyorsan elkészül és egészséges is a hal.

Elkészítés

  1. A halat megtisztítjuk, beirdaljuk.
  2. A burgonyát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A halászlékockát, fokhagymát szétnyomjuk és elkeverjük az olajjal.
  3. Kívül-belül jól bedörzsöljük vele a halat. A burgonyát szét terítjük a hal alatt, egy kissé beolajozott tepsibe.
  4. A sárgarépát 2 felé vágjuk, és állítva a hal üregébe rakjuk.(akkorára vágjuk, hogy a hal ezen megtudjon állni, de helyettesíthetjük burgonyával is) Ráhelyezzük a halat a burgonyára és forró sütőbe megsütjük. kb 1 óra (sütőfüggő)
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.