4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
180 perc
Összesen
200 perc
Sült császárhús zöldhagymával

Hozzávalók

  • 1
    kg császárhús
  • 30
    dkg kolozsvári szalonna
  • 4
    evőkanál sertés zsír
  • 10
    db zöldhagyma
  • 5
    gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
Egy szép kövér, omlós hússzelet mindig megindítja az ember fantáziáját, és az emésztőnedveit. Aki szereti a kissé kövér, de rendkívül finom sülteket, érdemes egy próbát tenni a császárhússal. Nem csak jól néz ki, de nagyon finom is.

Elkészítés

  1. A császárhús vágjuk szép nagy szeletekre, majd irdaljuk be jó mélyen mindkét oldalukat, és tűzdeljük meg szalonna szeletekkel, valamint fokhagymával.
  2. Tegyünk egy tepsibe zsiradékot, erre helyezzük a befűszerezett, szalonnával tűzdelt császárhúst.

    Öntsük fel a tepsit kb. 2 dl vízzel, takarjuk le alufóliával és süssük másfél órát úgy 180-200 fokon.
  3. Ekkor vegyük le róla a fóliát, és ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. Helyezzük a zsiradékba a nagyobb darabokra vágott hagymát, és süssük tovább a húst, amíg elfogy a víz alóla, majd megpirul mindkét oldala (ehhez ugye majd meg kell fordítani). Ha a hagyma előbb megsülne, vegyük ki a tepsiből.
  4. Aki akar és van hely a tepsiben, a hús mellé tehet burgonyát is, a hússal együtt sütve sokkal finomabb az íze.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.