4 adag
Előkészítés
15 perc
Főzés
35 perc
Összesen
50 perc
Spárgaleves

Hozzávalók

  • 75
    dkg spárga
  • 2
    ek kókuszolaj
  • 9
    levél friss tárkony – vagy fél kanál szárított
  • 1
    l alaplé – de jó a víz is
  • – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
Ritkán kerül az asztalra mert a család nem szereti az én zöld mániámat. Nagyon laktató nem kell hozzá hús, és lássuk be, nem lehet mindig húst hússal enni. Egészséges és gyors, kell ennél jobb?

Elkészítés

  1. A spárgát alaposan mossuk meg, majd törjük le a fás szárait, és ha szükséges, hámozzuk meg a szárakat.
  2. Tegyük fel melegedni az alaplevet vagy vizet, dobjuk bele a fás szárakat és a lehámozott héjat, forraljuk fel, majd hagyjuk közepes lángon főni, míg szükségünk nem lesz rá.
  3. Daraboljuk fel a szárakat, és 12-16 fejet hagyjunk egészben.
  4. Melegítsük fel egy serpenyőben a kókuszolajat, majd dobjuk rá a feldarabolt spárgát, a fejekkel együtt, és a tárkonyt. Kb. 10 perc alatt, közepesen magas hőfokon pirítsuk meg minden oldalát.
  5. Tegyük félre belőle a fejeket, szűrjük le a folyadékot, majd adjuk hozzá a spárgát, sózzuk, borsozzuk, majd puhára főzzük, kb. 10 perc alatt.
  6. Turmixoljuk le, majd tálaláskor, rakjunk minden tányérba néhány spárgafejet dekorációnak.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.