4 adag
Előkészítés
62 perc
Főzés
30 perc
Összesen
92 perc
Sörös-hájas pogácsa

Hozzávalók

  • 50
    dkg liszt
  • 40
    dkg sertésháj
  • 3
    dl világos sör
  • 3
    gerezd fokhagyma
  • 2
    evőkanál tökmag – mogyoró vagy kömény
  • őrölt bors
Annyi komoly étel receptje került fel az utóbbi időben, hogy most egy kicsi lazítás következik, és egy pogácsa receptet osztunk meg a kedves olvasóval. Törekszünk az egyszerű ételek elkészítésére, mert az idő mindig kevés, de néha egy kis idő befektetéssel nagyobb elismerést lehet begyűjteni. Nagyon jó példája ennek a sörös-hájas pogácsa. Ha megsütjük, nem fogunk benne csalódni.

Elkészítés

  1. A 40 deka lisztet 10 deka darált hájjal és a sörrel összedolgozzuk.

    Ízlés szerint sót adunk hozzá.

    A megmaradt a többi hájjal összekeverjük, zúzott fokhagymával, borssal, sóval ízesítjük.
  2. A kétféle tésztát a leveles tésztához hasonlóan összehajtogatjuk.

    A kész tésztát legalább fél órát pihentetjük a hűtőben.

    Majd belisztezett deszkán, kétujjnyi vékonyra nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
  3. A pogácsákat tepsibe tesszük, tökmaggal, mogyoróval, vagy köménymaggal megszórjuk.

    180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.