4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
55 perc
Összesen
85 perc
Sonkás sajtos olasztészta

Hozzávalók

  • 30
    dkg olaszcsavart tészta – gyermelyi
  • 25
    dkg reszelt sajt
  • 15
    dkg sonka
  • 3
    db tojás
  • 2
    dl tejföl
  • 1
    kk vaj
  • őrölt bors
Mostanában sok a hosszú hétvége, ezért úgy kell kikalkulálni az időt, hogy ne kelljen napokig a konyhában tölteni az időt, hogy jusson idő minden másra. Így született az ötlet, hogy legyen sonkás, sajtos, olasztészta, és úgy is lett!

Elkészítés

  1. Az olasz tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, hagyjuk lecsepegni.
  2. A tojást egy nagyobb keverőtálban felverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajt felét, végül beleforgatjuk a csíkokra vágott sonkát és a makarónit is.
  3. Kivajazott tepsibe rendezzük, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben 35 percig sütjük. Akár előző este is előkészíthetjük, ebéd előtt csak megsütjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.