4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
30 perc
Összesen
60 perc
Sajtos csiga

Hozzávalók

  • 25
    dkg finomliszt
  • 1
    csomag sütőpor
  • 1
    tk só
  • 25
    dkg margarin
  • 1
    dl hideg tej
  • 20
    dkg sajt
Annyi édeset ettünk mostanában, hogy nagyon vágyunk a sós ízekre, már a sonka is elfogyott. De szerencsére volt itthon sajt, és ha sajt van akkor nagyon sokféle rágcsálnivalót lehet készíteni, ilyen például a sajtos csiga. Egyszerű ezért nem igényel nagy gyakorlatot.

Elkészítés

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarin felét, hozzáadjuk a sütőport, és a sót majd 1 dl hideg tejjel összegyúrjuk. 3 cipóra osztjuk.
  2. A margarin másik felét habosra keverjük, beleforgatunk 20 dkg reszelt sajtot. A kis cipókat egyenként háztartási fólián nyújtjuk, mindegyiket megkenjük a sajtos-margarinos krém 1-1 harmadával.
  3. A fólia segítségével feltekerjük mint a bejglit, ujjnyi vastag szeletekre vagdossuk, és kizsírozott tepsibe, kellő távolságra, egymás mellé fektetjük, úgy, hogy a vágott fele kerüljön a tepsibe. Forró sütőben kisütjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.