Hozzávalók
-
60dkg darált sertéshús
-
1kg fodros kockatészta
-
25dkg tehéntúró
-
2dl tejföl
-
10dkg sonkás tejszínkrémsajt
-
1evőkanál mustár
-
20dkg sárgarépa
-
15dkg sárga hüvelyű zöldbab
-
10dkg zöld hüvelyű zöldbab
-
15dkg zöldborsó
-
20dkg trappista sajt
-
10dkg vöröshagyma
-
4gerezd fokhagyma
-
olaj
-
ételízesítő
-
só
-
őrölt bors
-
színes bors – durvára őrölt
-
majoránna
-
kurkuma
Elkészítés
-
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban üvegesre pároljuk.
-
Rátesszük a darált húst és erős tűzön zsírjára pirítjuk, majd felöntjük kevés vízzel, sóval ízesítjük, őrölt borssal, majoránnával és zúzott fokhagymával fűszerezzük, csipetnyi kurkumával színezzük.
-
Szakaszos pirítással készre főzzük. Míg a húst pároljuk forró, lobogó sós-olajos vízben kifőzzük a tésztát, majd lecsepegtetjük.
-
Előkészítjük a zöldségeket: a sárgarépát apró kockákra vágjuk és a többi (mirelit) zöldséggel együtt roppanósra pároljuk.
-
Én így szoktam: pici olajra vagy vajra rádobom a sárgarépát, gyorsan átfuttatom a zsiradékon, beleteszem a zöldbabokat, nagyon kevés vizet öntök rá, megsózom és így tovább párolom két-három percig, majd a végén beleteszem a zöldborsót és így már csak egy percig tartom a tűzön, ne legyen ráncos a zöldborsó!
-
Elkészítjük a túrós-sajtos mártást. Villával összetörjük a túrót, hozzáadjuk a tejfölt és a sonkás krémsajtot.
-
Jól elkeverjük, Ízesítjük mustárral, fűszerezzük ételízesítővel és színes borssal. A trappistát lereszeljük.
-
Ha megfőtt a hús rétegezzük a tésztát: kivajazott tűzálló edény vagy teflon tepsi aljára egy réteg tésztát terítünk, rákenjük a darált húst.
-
A húst befedjük egy újabb réteg tésztával, azt megkenjük a túrós massza felével. Újabb réteg tésztát rakunk rá, erre halmozzuk a roppanósra párolt zöldségeket.
-
A maradék tésztát ráhalmozzuk a zöldségekre, a tészta tetején elkenjük a túrós massza másik felét és megszórjuk reszelt sajttal. Közép meleg sütőben pirosra sütjük.
Vélemények
További a szerzőtől – Gaalo
Bazsalikomos paradicsomsaláta
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta, az általam egyik legjobban kedvelt vendégváró finomság. Sültekhez, grillezett húsokhoz ajánlom elsősorban,...
Babgulyás füstölt hússal
Kőkeményen variálok állandó jelleggel, erre szokták azt mondani a környezetemben, hogy nem unalmas mellettem az élet…, de legalább kiszámítható. Jelen esetben k...
Bigos
Tegnap megkezdődött a labdarúgó EB végre! A sportsarock.hu oldalon jeleztük, hogy a résztvevő csapatok bemutatása mellett egy-egy nemzeti ételüket is megpróbálj...
Bolonai spagetti, szerintem eredeti
Abszolút autodidakta módon tanultam főzni úgy, hogy nulla affinitásom nem volt az egészhez, de szakács barátom elbeszélései és az ő karácsonyi ajándéka(a tankön...
Cigánypecsenye ünnepi köntösben
Szeretjük! Nálunk amolyan „menekülő” vagy „lusta szakács” kajaként is felfogható, ugyanis mindig minden körülmények között szívesen fogyasztjuk, „menekülő” ha m...
Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve
Annyira finom, hogy nem is fűzök hozzá semmit! Illetve dehogynem! Mennyei íz, nagy boldogságot jelent az ízlelőbimbóimnak, hogy ráakadtam erre az igazán különle...
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.