4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
60 perc
Összesen
90 perc
Rakott tészta

Hozzávalók

  • 60
    dkg darált sertéshús
  • 1
    kg fodros kockatészta
  • 25
    dkg tehéntúró
  • 2
    dl tejföl
  • 10
    dkg sonkás tejszínkrémsajt
  • 1
    evőkanál mustár
  • 20
    dkg sárgarépa
  • 15
    dkg sárga hüvelyű zöldbab
  • 10
    dkg zöld hüvelyű zöldbab
  • 15
    dkg zöldborsó
  • 20
    dkg trappista sajt
  • 10
    dkg vöröshagyma
  • 4
    gerezd fokhagyma
  • olaj
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • színes bors – durvára őrölt
  • majoránna
  • kurkuma
Nem mondhatnám, hogy sűrűn szoktam tésztát főzni, bár szeretem, de valahogy úgy alakult, hogy nem az én reszortom. Kivéve ha…. Történt egyszer, hogy meguntam a krumpli-krumplival illetve a hús-hússal összeállítást, valami másra vágytam. Valami tésztát is ettem volna, a húst sem hagytam volna ki teljes egészében, de jó lett volna némi zöldséget is falni és valami sajtos öntet is szerepelt az elképzeléseimben. Gy orsan összeraktam az apró kis mozaikokat és nekiálltam. Azt ugyan sejtettem, hogy nagy veszíteni valóm nincs, hiszen az összetevők önmagukban is finomak, de hogy együtt ez ilyen finomra kerekedik azt csak legmerészebb álmomban mertem volna gondolni. Érdemes megpróbálni, mert amellett, hogy finom étel, egyszerű elkészíteni és látványnak sem utolsó.

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban üvegesre pároljuk.
  2. Rátesszük a darált húst és erős tűzön zsírjára pirítjuk, majd felöntjük kevés vízzel, sóval ízesítjük, őrölt borssal, majoránnával és zúzott fokhagymával fűszerezzük, csipetnyi kurkumával színezzük.
  3. Szakaszos pirítással készre főzzük. Míg a húst pároljuk forró, lobogó sós-olajos vízben kifőzzük a tésztát, majd lecsepegtetjük.
  4. Előkészítjük a zöldségeket: a sárgarépát apró kockákra vágjuk és a többi (mirelit) zöldséggel együtt roppanósra pároljuk.
  5. Én így szoktam: pici olajra vagy vajra rádobom a sárgarépát, gyorsan átfuttatom a zsiradékon, beleteszem a zöldbabokat, nagyon kevés vizet öntök rá, megsózom és így tovább párolom két-három percig, majd a végén beleteszem a zöldborsót és így már csak egy percig tartom a tűzön, ne legyen ráncos a zöldborsó!
  6. Elkészítjük a túrós-sajtos mártást. Villával összetörjük a túrót, hozzáadjuk a tejfölt és a sonkás krémsajtot.
  7. Jól elkeverjük, Ízesítjük mustárral, fűszerezzük ételízesítővel és színes borssal. A trappistát lereszeljük.
  8. Ha megfőtt a hús rétegezzük a tésztát: kivajazott tűzálló edény vagy teflon tepsi aljára egy réteg tésztát terítünk, rákenjük a darált húst.
  9. A húst befedjük egy újabb réteg tésztával, azt megkenjük a túrós massza felével. Újabb réteg tésztát rakunk rá, erre halmozzuk a roppanósra párolt zöldségeket.
  10. A maradék tésztát ráhalmozzuk a zöldségekre, a tészta tetején elkenjük a túrós massza másik felét és megszórjuk reszelt sajttal. Közép meleg sütőben pirosra sütjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Gaalo

0
Bazsalikomos paradicsomsaláta
Előételek
25 p 🍽️ 4 adag

Bazsalikomos paradicsomsaláta

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta, az általam egyik legjobban kedvelt vendégváró finomság. Sültekhez, grillezett húsokhoz ajánlom elsősorban,...

0
Babgulyás füstölt hússal
Egytálétel
120 p 🍽️ 4 adag

Babgulyás füstölt hússal

Kőkeményen variálok állandó jelleggel, erre szokták azt mondani a környezetemben, hogy nem unalmas mellettem az élet…, de legalább kiszámítható. Jelen esetben k...

0
Bigos
Egytálétel
🍽️ 4 adag

Bigos

Tegnap megkezdődött a labdarúgó EB végre! A sportsarock.hu oldalon jeleztük, hogy a résztvevő csapatok bemutatása mellett egy-egy nemzeti ételüket is megpróbálj...

0
Bolonai spagetti, szerintem eredeti
Sertés receptek
90 p 🍽️ 4 adag

Bolonai spagetti, szerintem eredeti

Abszolút autodidakta módon tanultam főzni úgy, hogy nulla affinitásom nem volt az egészhez, de szakács barátom elbeszélései és az ő karácsonyi ajándéka(a tankön...

0
Cigánypecsenye ünnepi köntösben
Húsétel receptek
45 p 🍽️ 4 adag

Cigánypecsenye ünnepi köntösben

Szeretjük! Nálunk amolyan „menekülő” vagy „lusta szakács” kajaként is felfogható, ugyanis mindig minden körülmények között szívesen fogyasztjuk, „menekülő” ha m...

0
Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve
Húsétel receptek
90 p 🍽️ 3 adag

Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve

Annyira finom, hogy nem is fűzök hozzá semmit! Illetve dehogynem! Mennyei íz, nagy boldogságot jelent az ízlelőbimbóimnak, hogy ráakadtam erre az igazán különle...

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.