4 adag
Előkészítés
90 perc
Főzés
40 perc
Összesen
130 perc
Rakott krumpli baconnel

Hozzávalók

  • 1,5
    kg krumpli
  • 8
    db tojás
  • 1
    pár házikolbász
  • 1
    csomag szeletelt bacon
  • 2
    dl tejföl
  • olaj – vagy zsír
  • zsemlemorzsa
Felkerült egy kitűnő palacsinta recept az oldalra: Hagymás-szalonnás-juhtúrós palacsinta azonnal eszembe jutott, a szalonnáról, hogy amikor nincs semmi ötletem, hogy mi legyen a kaja, akkor jut eszemben a rakott krumpli amit baconnal szoktam készíteni. Sajnos nem mindig van otthon bacon, de a többi az általában megtalálható egy konyhában. Vannak ételek, amiket zsírral készítek, mert azzal finom, tudom, hogy az olaj nagyon egészséges, de mégis ez esetben az zsír hozza ki rendesen az étel ízét. A bacon elhagyható, de nem ajánlom. :) Sokkal, de sokkal finomabb lesz tőle az étel.

Elkészítés

  1. A krumplit héjában puhára főzzük, hogy meggyőződjünk arról, hogy megfőtt-e, hústűvel vagy egy késsel megszúrjuk.

    Leöntjük róla a meleg vizet, majd hideg vízzel lehűtjük, végül meghámozzuk, és felkarikázzuk.

    A tojást keményre főzzük, a 10 perces tojás tökéletes.
  2. Hideg vízzel lehűtjük, majd megtisztítjuk, és felkarikázzuk.

    A kolbász héját lehúzzuk, karikára vágjuk. Ha nem boldogulunk a kolbász héjával, mártsuk néhány pillanatra vízbe. A héj felpuhul, és gyönyörűen le lehet húzni.

    A következő lépés, hogy elővesszük a sütéshez megfelelő edényt.
  3. A legalját kizsírozzuk vagy olajozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és beborítjuk bacon szalonnával.

    Rétegesen tesszük a többi alapanyagot, alulra a krumplit, rá tojást és végül a kolbászt. Minden sort megsózunk.
  4. Ezt addig folytatjuk, amíg tart az alapanyagunk, közben minden sorra tegyünk egy diónyi zsírt, ha olajjal készítjük, akkor ez elhagyható.

    A tetejére mindenképpen egy sor krumpli kerüljön, amit szintén megszórunk morzsával.

    Végül a tetejét is beborítjuk baconnal.
  5. Aki szereti a tejfölt, az minden sorra tegyen, nálunk a tejföl akkor kerül rá mikor már megsült, mindenki annyit tesz, amennyit szeret. (Én semennyit, nem szeretem.) :P
  6. Forró sütőben toljuk, 30-40 perc alatt készre sütjük, látjuk, mikor készül el, mert a végére megpirul a teteje.

    Tejföllel meglocsoljuk és céklával, uborkával kínáljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.