Hozzávalók
-
4db tojásfehérje
-
12dkg kristálycukor
-
1kiskanál citrom leve
-
3dl tejszín
-
só
-
friss gyümölcsök
Ha egy szép nyári estén a jól sikerült bográcsozást és grillezést követően ezt az impozáns desszertet kínálod fel vendégeidnek a fáklyák sejtelmes fényénél, hűs gyöngyöző pezsgők kíséretében, biztosan nem marad el a kívánt hatás. Lépjünk csak gyorsan a hódítás mezejére!
Elkészítés
-
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A cukrot apránként adagolva tovább folytatjuk a műveletet. Ügyeljünk arra, hogy feloldódjon a habban a kristálycukor, ujjunk között morzsolgatva a habot ellenőrizhetjük az állagát. Amikor a hab fényes, kemény és egynemű lesz belereszeljük a citromot. Sütőpapírral bélelt tepsire alkossunk egy kb. 20-25 cm átmérőjű halmot belőle, úgy hogy legyen pereme, a belsejét vizes kanállal alakítsuk kis kráterré.
-
Tegyük sütőbe, takarékon 150 fokon süssük 30 percig, majd a lángot mérsékelve 120 fokon szárítsuk még 45 percig.
-
Zárjuk le a sütőt, majd nyitott ajtónál hagyjuk a süteményt a sütőben kihűlni. Ha teljesen kihűlt helyezzük át a sütőpapírról egy tálra és kenjük meg ízlésesen a tejszínhabbal. Halmozzunk rá friss gyümölcsöket úgy, hogy azok színeikben is harmonizáljanak egymással, majd tálaljuk és arassuk le a jól megérdemelt babérokat Great Alexanderek!
Vélemények
További a szerzőtől – Gaalo
Bazsalikomos paradicsomsaláta
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta, az általam egyik legjobban kedvelt vendégváró finomság. Sültekhez, grillezett húsokhoz ajánlom elsősorban,...
Babgulyás füstölt hússal
Kőkeményen variálok állandó jelleggel, erre szokták azt mondani a környezetemben, hogy nem unalmas mellettem az élet…, de legalább kiszámítható. Jelen esetben k...
Bigos
Tegnap megkezdődött a labdarúgó EB végre! A sportsarock.hu oldalon jeleztük, hogy a résztvevő csapatok bemutatása mellett egy-egy nemzeti ételüket is megpróbálj...
Bolonai spagetti, szerintem eredeti
Abszolút autodidakta módon tanultam főzni úgy, hogy nulla affinitásom nem volt az egészhez, de szakács barátom elbeszélései és az ő karácsonyi ajándéka(a tankön...
Cigánypecsenye ünnepi köntösben
Szeretjük! Nálunk amolyan „menekülő” vagy „lusta szakács” kajaként is felfogható, ugyanis mindig minden körülmények között szívesen fogyasztjuk, „menekülő” ha m...
Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve
Annyira finom, hogy nem is fűzök hozzá semmit! Illetve dehogynem! Mennyei íz, nagy boldogságot jelent az ízlelőbimbóimnak, hogy ráakadtam erre az igazán különle...
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.