1 adag
Nincs megadott idő.
Pásztortarhonya

Hozzávalók

  • 10
    dkg erdélyi szalonna
  • 25
    dkg házi tarhonya
  • 1
    fej vöröshagyma
  • 2
    tk pirospaprika
  • 1
    db paprika
  • 1
    db paradicsom
  • 50
    dkg krumpli
  • 20
    dkg házikolbász
  • őrölt bors
Elgondolkoztam, hogy mi az az étel amit már nagyon régen készítettem, és van hozzá minden itthon. Bekukkantottam a hűtőbe és ott nézett szembe velem a finom házi szalonna és kolbász. Nem is töprengtem sokáig, pásztortarhonya lesz. Néha úgy érzem túl sok húst eszünk ezért szeretek beiktatni olyan ételt is amiben csak mutatóban van, vagy egyáltalán nincsen. A pásztortarhonya az előzőekhez tartozik, benne van a sok szalonna és a kolbász.

Elkészítés

  1. Az apróra kockázott szalonnát kiolvasztjuk vastag falu lábasban. Hozzáadjuk a tarhonyát, amit 1 percig pirítunk, majd hozzá keverjük a megtisztított, finomra vágott hagymát, és közepes lángon 2 percig tovább pirítjuk.
  2. Ezután meghintjük pirospaprikával, továbbá egy kevés sóval, borssal. Azonnal felöntjük 800 ml vízzel, és lefedve főzzük további 5 percig.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, a meghámozott, falatnyi darabokra vágott burgonyát, valamint a felkarikázott kolbászt. Lefedve, kis lángon 30 perc alatt készre főzzük. Ízlés szerinti savanyúságot kínálhatunk hozzá.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.