4 adag
Nincs megadott idő.
Paradicsomleves betűtésztával

Hozzávalók

  • 20
    dkg paradicsompüré – vagy 1l paradicsomlé
  • 2
    evőkanál olaj
  • 1
    evőkanál liszt – elhagyható ha hígabban szeretjük
  • 1
    fél vöröshagyma – ez is elhagyható ha nem szeretjük az ízét
  • – ízlés szerint
  • cukor – ízlés szerint
  • 4
    evőkanál betűtészta
  • 2
    szál zellerzöld – vagy egy darab zellergumó, vagy zellerszár
Sokunk egyik kedvence a paradicsomleves. Legalább féltucat elkészítési módját ismerjük. A hagyományos felfőzött paradicsomlétől kezdve a turmixolt bazsalikomosig. Van aki friss bazsalikommal és sült paradicsommal készíti, és olyan is aki aszalt paradicsomból fokhagymásan. Ez most egy hagyományosabb változat, ami leginkább a menzákról lehet ismerős.

Elkészítés

  1. A paradicsompürét vagy paradicsomlevet feleresztjük annyi vízzel, hogy kb. 1,5l legyen. Az olajon világos barnára pirítjuk a lisztet és felöntjük a paradicsomos lével.
  2. Beletesszük a félbevágott hagymát, a zellert és pár percig lassan forraljuk
  3. ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk és belefőzzük a tésztát. A cukor és a só mennyisége nagyban eltérhet, hiszen van aki jó édesen, és van aki sósabban szereti.
  4. Ha nem fog egyszerre elfogyni érdemes a tésztát külön kifőzni. Aki nem szereti tésztával, reszelhet bele sajtot is.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.