4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
20 perc
Összesen
40 perc
Paprikás krumpli

Hozzávalók

  • 1,5
    kg krumpli
  • 15
    dkg parasztkolbász
  • 1
    pár füstölt virsli
  • 2
    fej vöröshagyma
  • 1
    gerezd fokhagyma
  • 5
    evőkanál olaj
  • 2
    kávéskanál pirospaprika
  • 1
    zöldpaprika
  • 1
    paradicsom
  • 1
    tojás
  • finomliszt
  • piros arany
Szeretem az egyszerű ételeket, amelyek gyorsan elkészíthetők, mert az idővel mindig problémám van (kevés van belőle). Ilyen étel a paprikás krumpli. Nem a hagyományos módon szoktam elkészíteni, hanem úgy ahogy a nagyim főzte annak idején. Ő, a kész paprikás krumpliba nokedli tésztából szaggatott bele nagyobb darabokat, amelytől még finomabb lett a végeredmény. Aki szeret kísérletezni, vagy a paprikás krumpli mellett a nokedlit is nagyon szereti, mindenképpen próbálja ki, mert kellemes meglepetésben lesz része.

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  2. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, majd beletesszük a hagymát, és miután üvegesre pároltuk beledobjuk a felkarikázott kolbászt, hogy együtt pirítsuk tovább. Amikor a kolbász karikák elkezdenek szépen sülni, és szép pirosra festik az olajat, félrehúzzuk az edényt, mielőtt odaégne az ételünk.
  3. A hagymás kolbászos alapunkat megszórjuk 2 kávéskanál pirospaprikával, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított, hosszúra vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi. Ekkor tesszük vissza a tűzre, mert ha nem engedjük fel vízzel, akkor a paprika gyorsan odaéghet, és megkeseredik. A paprikás krumplinkat megsózzuk, beleteszünk egy diónyi piros aranyat és addig főzzük, amíg a krumpli majdnem készre fő.
  4. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit, majd tovább főzzük, amíg a virsli íze belefő az ételbe. Előveszünk egy kis tálat a nokedli számára. A virsli egy-két perc alatt megfő, tehát ne totojázzunk sokat.
  5. A kis tálban a tojásból és annyi lisztből amennyit felvesz, nokedli tésztát készítünk. A kikevert nokedli masszát nagyobb kanállal a kész paprikás krumpliba szaggatjuk, majd miután az étel újra felforrt lezárjuk a lángot alatta.
  6. Az elkészült paprikás krumplit friss kenyérrel, savanyú uborkával tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.