Hozzávalók
-
1,5kg krumpli
-
15dkg parasztkolbász
-
1pár füstölt virsli
-
2fej vöröshagyma
-
1gerezd fokhagyma
-
5evőkanál olaj
-
2kávéskanál pirospaprika
-
1zöldpaprika
-
1paradicsom
-
1tojás
-
finomliszt
-
só
-
piros arany
Elkészítés
-
A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
-
Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, majd beletesszük a hagymát, és miután üvegesre pároltuk beledobjuk a felkarikázott kolbászt, hogy együtt pirítsuk tovább. Amikor a kolbász karikák elkezdenek szépen sülni, és szép pirosra festik az olajat, félrehúzzuk az edényt, mielőtt odaégne az ételünk.
-
A hagymás kolbászos alapunkat megszórjuk 2 kávéskanál pirospaprikával, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított, hosszúra vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi. Ekkor tesszük vissza a tűzre, mert ha nem engedjük fel vízzel, akkor a paprika gyorsan odaéghet, és megkeseredik. A paprikás krumplinkat megsózzuk, beleteszünk egy diónyi piros aranyat és addig főzzük, amíg a krumpli majdnem készre fő.
-
Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit, majd tovább főzzük, amíg a virsli íze belefő az ételbe. Előveszünk egy kis tálat a nokedli számára. A virsli egy-két perc alatt megfő, tehát ne totojázzunk sokat.
-
A kis tálban a tojásból és annyi lisztből amennyit felvesz, nokedli tésztát készítünk. A kikevert nokedli masszát nagyobb kanállal a kész paprikás krumpliba szaggatjuk, majd miután az étel újra felforrt lezárjuk a lángot alatta.
-
Az elkészült paprikás krumplit friss kenyérrel, savanyú uborkával tálaljuk.
Vélemények
További a szerzőtől – BeBe
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Hiper gyors melegszendvics forrólevegős sütőbe
Iskolás koromban nem volt olyan nap, hogy ne álltunk volna meg suli után, a melegszendvicssütő bódénál. Imádtuk azt az ízt amit csak ott, és sehol máshol nem le...
Pirított csicseriborsó
Sokszor van, hogy rágcsálnék valamit, de éppen fogyókura kellős közepén. Akkor kell ezt a nagyon finom csicseriborsó rágcsálnivalót megcsinálni. Nem kell hozzá...
Almás pite
Tegye fel a kezét, aki nem szereti az almás pitét! 😋🍎Sajnos már ez sem olcsó, de néha lehet kifogni a Tescoban 500.- Ft körüli almát.
Hókifli a nagyitól, puha omlós, illatos
10 hét és itt a karácsony, nagyon sokan édes süti gyanánt hókiflit sütnek. Mi is nagyon szeretjük.
Kapcsolódó receptek
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...