4 adag
Előkészítés
120 perc
Főzés
120 perc
Összesen
240 perc
Osztrák almás pite

Hozzávalók

  • 3
    db alma
  • 50
    dkg liszt
  • 1
    evőkanál tojáspor
  • 1
    csomag sütőpor
  • 3
    csomag vaníliás cukor
  • 2
    teáskanál őrölt fahéj
  • 1
    teáskanál szerecsendió
  • 2
    evőkanál porcukor
  • 1
    evőkanál kristálycukor
Almás pite osztrák módra.

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, feldaraboljuk kicsire, és a vaníliacukorral, kristálycukorral, fahéjjal, szerecsendióval elkeverjük.

    A tészta hozzávalói a liszt, sütőpor, tojáspor, ezeket összeborítjuk, és kicsit megkeverjük, hogy azért csomós maradjon. Nem izzadunk vele sokat, mert úgyis vendégnek lesz.
  2. A fele tésztára rákenjük a tölteléket, és erre kerül a tészta másik fele.

    Kicsit megsütjük, majd ha kihűlt, felvágjuk.

    Mind a 4 szeletre vastagon porcukrot szórunk, hogy eltakarja a süti szagát és a belsejét.
  3. Ez a vendég sem jön többet, az tuti, ettől a füled is befacsarodik. :)

    Másnap a pékségben 2 € / db- ért el lehet adni a cuccot úgyis a turistáknak.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Inez

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.