4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
200 perc
Összesen
220 perc
Omlós libacomb

Hozzávalók

  • 4
    db libacomb
  • 1
    db alma
  • 4
    gerezd fokhagyma
  • majoránna – ízlés szerint
  • – ízlés szerint
  • kókuszzsír – ízlés szerint
  • őrölt bors – ízlés szerint
A libacomb bőre semmihez sem fogható, finom, sós, ropog, gyönyörű piros, finom. Párolt lila káposzta elengedhetetlenül fontos hozzá, annak a készítését majd egy másik alkalommal fogom leírni.

Elkészítés

  1. A fokhagymát vágjuk kis darabokra, az almát mossuk meg, és negyedeljük fel. A libacombokat tisztítsuk, mossuk meg, majd töröljük jó szárazra. Alaposan dörzsöljük be sóval, szórjunk rá borsot és majoránnát. Egy magasabb falú tepsit kenjünk ki kevés libazsírral, és rendezzük el benne a húst úgy, hogy a bőrös fele legyen lefelé. Rakjuk a combok mellé az almát és a fokhagymát, majd fedjük le.
  2. A sütőt melegítsük elő 150 fokra, és süsük a libát körülbelül három órán át. Közben többször forgasd át, a kisülő zsírból pedig óvatosan önts le. Amikor puha, és könnyen beleszalad egy hústű vagy hegyes kés, vegyük le róla a fóliát, és 200 fokon pirítsuk meg. Arra ügyeljünk, hogy ne süssük túl a húst, mert akkor kiszárad. Tálalás előtt 15-20 percig pihentesük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.