4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
45 perc
Összesen
75 perc
Olasz almás pite

Hozzávalók

  • 10
    dkg puha vaj
  • 25
    dkg liszt
  • 1
    zacskó sütőpor
  • 15
    dkg cukor
  • 2
    db tojás
  • 1
    db citrom reszelt héja
  • 1
    zacskó vaníliás cukor – vagy vanília aroma
  • 1
    dl Tej
  • 4
    db nagy alma
  • 1
    ek barna cukor
  • 1
    tk fahéj
Szeretem az almás pitét, leginkább a magyart, de szívesen megkóstolok bármilyen mást is. Ezért arra gondoltam, hogy ez esetben szakítok a hagyományokkal és megkóstolom az olaszt is. Az elkészítési módja eléggé különbözik a magyarétól, de finom lett.

Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük szép simára.
  2. Az almákat tisztítsuk meg, majd egy fél egy almát vágjunk kockákra, és keverjük a tésztához.
  3. A többi almát vágjuk fel vékony szeletekre. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett kerek formába, majd körben rendezzük el a tetején az almákat.
  4. Keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal, és szórjuk rá a tetejére. Süssük 180 fokon, 40-45 percig, amíg feljön, és szép, arany színű lesz.
  5. A pitét langyosan szokták fogyasztani, ha forró egy kanál vanília fagyival is fogyasztható együtt. Melegen és hidegen is finom.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.