Nyúlpaprikás, medvehagymás galuskával
Hozzávalók
-
Hozzavalok
-
1db nyúl – darabolt
-
1fej hagyma
-
3gerezd fokhagyma
-
1db zöldpaprika
-
1db paradicsom
-
10dkg füstölt szalonna
-
só
-
bors
-
ételízesítő
-
őrölt kömény
-
őrölt bors
-
A galuskához
-
0kis csomag medvehagyma
-
2db tojás
-
só
-
1,5dl víz
-
30dkg liszt
Elkészítés
-
A szalonnát összevágjuk apróra, majd zsírjára pirítjuk. Amikor elkezd szépen a zsír kiolvadni belőle, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát. A vöröshagymát üvegesre sütjük (nem pároljuk), majd beledobjuk az apróra vágott paprikát, és zúzott fokhagymát, és pár percig együtt pirítjuk őket. Húzzuk félre az edényt a tűzről, keverjük bele a pirospaprikát, dobjuk bele az összevágott paradicsomot, tegyük bele húsdarabokat, keverjük össze és tegyük vissza a tűzre, majd öntsük is fel vízzel. Annyi víz kerüljön bele, hogy ellepje a húst majdnem. Persze a combokat ne állítva helyezzük el, mert akkor húsleves lesz, ha felöntjük annyi vízzel. Sózzuk, fűszerezzük, majd tegyünk rá egy fedőt, és főzzük fél órát így. Fél óra elteltével vegyük le a fedőt és lassú tűzön főzzük tovább, ameddig megpuhul a hús teljesen. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
-
Ha a hús megpuhult, öntsük fel a pörköltünket, egy kis doboz tejföl és két nagy evőkanál liszt simára kevert keverékével.
-
Forraljunk még egyet rajta, majd 2-3 perc elteltével vegyük le a tűzről.
-
A nokedlit készítsük a hagyományos módon, annyi különbséggel, hogy a tésztába keverjük bele a nagyon apróra vágott medvehagymát, vagy amivel ízesíteni szeretnénk. Lehet ez friss spenót, petrezselyem, vagy ami szimpatikus. Aki piros nokedlit szeretne, paradicsomporral színezheti a tésztát.
Vélemények
További a szerzőtől – gjoe
Túrógombóc
Modernizált túrógombóc. Amikor vágysz valami bűnös élvezetre.
Csirkés–zöldséges, joghurtos wrap
Könnyű tízórai vagy vacsora diétázóknak
Fasírt tepsiben
Azért írtam Margit módra, mert a fasírt hozzávalóin változtattam. A férjem megkívánta a fasírtot, de se kenyér, se zsemle nem volt itthon. Majd reggel lesz véve...
Tepertőkrémes pogácsa (hajtogatás nélkül is leveles)
Kinézetre nem a legszebb, de annál finomabb!
Almás pite
Egyik kedvenc süteményem az almás pite. Elég sűrűn szoktam sütni, mert egyszerű, komolyabb sütési ismeretet nem igényel, ráadásul, amíg a tészta pihen, egy leve...
Baconbe tekert datolya
Amikor először hallottam róla, nem tudtam elképzelni az édes datolyát az isteni bacon szalonnával. A puding próbája az evés, mielőtt véleményt alkotok meg kell...
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.