4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
120 perc
Összesen
150 perc
Nyúlpaprikás, medvehagymás galuskával

Hozzávalók

  • Hozzavalok
  • 1
    db nyúl – darabolt
  • 1
    fej hagyma
  • 3
    gerezd fokhagyma
  • 1
    db zöldpaprika
  • 1
    db paradicsom
  • 10
    dkg füstölt szalonna
  • bors
  • ételízesítő
  • őrölt kömény
  • őrölt bors
  • A galuskához
  • 0
    kis csomag medvehagyma
  • 2
    db tojás
  • 1,5
    dl víz
  • 30
    dkg liszt
Vége a Húsvétnak, így a nyulak sem élveznek már védettséget a konyhai célú felhasználás ellen. Én most csak egy fél nyulat készítettem el, de nem kell félni, nem dőlt el a másik fel az ólban, hiszen a fagyasztóból kerül elő a tepsifüles. A csirkepaprikást imádom, és mivel a nyúl íze leginkább a csirkéhez hasonlít, nagy kockázatot nem vállaltam az étellel. Ami lényeges viszont, hogy a főzési ideje sokkal hosszabb volt mintha csirkét készítettem volna, így sokkal éhesebb lettem, amire kész lett a nyuszi.

Elkészítés

  1. A szalonnát összevágjuk apróra, majd zsírjára pirítjuk. Amikor elkezd szépen a zsír kiolvadni belőle, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát. A vöröshagymát üvegesre sütjük (nem pároljuk), majd beledobjuk az apróra vágott paprikát, és zúzott fokhagymát, és pár percig együtt pirítjuk őket. Húzzuk félre az edényt a tűzről, keverjük bele a pirospaprikát, dobjuk bele az összevágott paradicsomot, tegyük bele húsdarabokat, keverjük össze és tegyük vissza a tűzre, majd öntsük is fel vízzel. Annyi víz kerüljön bele, hogy ellepje a húst majdnem. Persze a combokat ne állítva helyezzük el, mert akkor húsleves lesz, ha felöntjük annyi vízzel. Sózzuk, fűszerezzük, majd tegyünk rá egy fedőt, és főzzük fél órát így. Fél óra elteltével vegyük le a fedőt és lassú tűzön főzzük tovább, ameddig megpuhul a hús teljesen. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
  2. Ha a hús megpuhult, öntsük fel a pörköltünket, egy kis doboz tejföl és két nagy evőkanál liszt simára kevert keverékével.
  3. Forraljunk még egyet rajta, majd 2-3 perc elteltével vegyük le a tűzről.
  4. A nokedlit készítsük a hagyományos módon, annyi különbséggel, hogy a tésztába keverjük bele a nagyon apróra vágott medvehagymát, vagy amivel ízesíteni szeretnénk. Lehet ez friss spenót, petrezselyem, vagy ami szimpatikus. Aki piros nokedlit szeretne, paradicsomporral színezheti a tésztát.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.