Mozzarellával töltött fasírt paradicsomos mártásban

Gjoe
Szerző: Gjoe
4 adag
Előkészítés
15 perc
Főzés
60 perc
Összesen
75 perc
Mozzarellával töltött fasírt paradicsomos mártásban

Hozzávalók

  • 50
    dkg darált sertéshús
  • 2
    db tojás
  • 20
    dkg mozzarella
  • 1
    csesze parmezán – reszelt
  • 1
    csesze zsemlemorzs – a (vagy egy zsemle beáztatva, kinyomkodva)
  • 2
    gerezd fokhagyma
  • 2
    fej vöröshagyma
  • 4
    db paradicsom
  • 15
    dkg gomba
  • 1
    db zöldpaprika
  • 2
    gerezd fokhagyma
  • 1
    evőkanál olasz fűszer keverék – ( oregánó, bazsalikom, majoránna, kakukkfű, rozmaring, borsikafű és zsálya)
  • 1
    dl vörösbor
  • olívaolaj
  • spagetti
Mozzarellával töltött húsgombócok, paradicsomos gombás mártásban, spagettivel Ugye jól hangzik? Tegye fel a kezét aki szereti a spagettit! Most aki szereti a fasírtot! A mozzarellát! Na most aki mindet! Most egy olyan receptet osztok meg, ami szinte mindenkinek ízleni fog, aki bármelyik összetevőnél feltette a kezét képzeletben.

Elkészítés

  1. Mártás:
    Vágjuk apróra a hagymát a paprikát és a gombát, majd pároljuk őket addig, amíg a gomba meg nem puhul. Sózzuk, majd tegyük bele az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, és az összetört paradicsomokat.( lehet helyette sűrített paradicsomot, vagy paradicsom lét is használni)
    Adjuk hozzá a fűszer keveréket, és sózzuk ha szükséges.
    A végén a bort is hozzáadhatjuk. ez esetben forraljuk fel, hogy elpároljuk alkohol tartalmát.
  2. Húsgombóc
    A hozzávalókat keverjük össze egy tálban. Sózzuk, fűszerezzük és dolgozzuk el kézzel vagy villával a hús masszát. Gyakorlatilag kapunk egy fasírt jellegű hús masszát.
    Fogjuk a mozzarella kockákat, majd egyesével csomagoljuk őket a hús masszába, és képezzünk belőlük kis húsgombócokat.
  3. Egy nagy serpenyőben melegítsünk olajat, és közepes lángon süssük meg benne a gombócokat, úgy hogy minden oldaluk szépen megpiruljon.
    A kész gombócokat helyezzük a mártásba és pároljuk lassú tűzön együtt 5-10 percig.
    Az elkészült ételünket tálaljuk spagettivel.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.