4 adag
Előkészítés
15 perc
Főzés
25 perc
Összesen
40 perc
Mexikói chilis csirkeleves

Hozzávalók

  • 50
    dkg csirkemell – kockára vágva
  • 1
    db vöröshagyma
  • 2
    l csirke alaplé – vagy víz
  • 4
    db paradicsom – apróra vágva
  • 1
    db kaliforniai paprika
  • 1
    dodoz vörösbab
  • 1
    doboz csemegekukorica
  • 1
    ek őrölt édeskömény
  • 1
    ek kókuszolaj
  • 1
    db chilipaprika
  • 0
    doboz konzervparadicsom
  • bors
Vendéglőben ettem már mexikói chilis csirke leves, de rájöttem, hogy tulajdonképpen ezt én is el tudom készíteni, csak ki kell derítenem, hogy hogyan csinálhatják. Megkértem a pincért, hogy derítse ki nekem, erre ő szólt a szakácsnak. Fél órán keresztül dicsértem, az ízeket, majd megkérdeztem, hogy tulajdonképpen miből van. Rendes volt a szakács elmondta.

Elkészítés

  1. Kókuszolajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a csirkemellet, az édesköményt, a kaliforniai paprikát.
  2. Felöntjük az alaplével, belerakjuk a paradicsomot, a chilipaprikát. A chliliből tehetünk bele többet is, amennyit a szervezetünk elbír.
  3. Végül a paradicsomkonzervet, és a babot, illetve a kukoricát.
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és végül felforraljuk, majd 15 percig kis lángon készre főzzük. Kukorica chipszel tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.