4 adag
Előkészítés
45 perc
Főzés
40 perc
Összesen
85 perc
Meglepetés sütik

Hozzávalók

  • 15
    dkg liszt
  • 0,5
    csomag sütőpor
  • 2
    evőkanál kakaópor
  • 25
    dkg cukor
  • 1
    csipet só
  • 3
    db tojás
  • 1,5
    dl olaj
  • 1
    tábla étbevonó
  • tojásfehérje
  • meggybefőtt
  • dió – darabolt
Csokiimádók figyelmébe ajánlom és azoknak akiknek kevés idejük van sütni, de mégis szeretnének valami otthon készítette édességgel kedveskedni maguknak vagy családjuknak!

Elkészítés

  1. Az első teendőnk a magozott megy befőtt szűrőbe öntése legyen, hogy lecsöpögjön mire a tésztához kell önteni.
  2. Egy háromnegyed literes üveg 1/3-át, ha beletesszük a tésztába, bőven elég, mert kicsit visszahúzza ez a mennyiség is a tésztát, de ennyi kell bele.
  3. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. A liszthez keverjük hozzá a sütőport, sót és a kakaóport, majd öntsük a tojásos masszához, az étolajat is. Keverjük simára a tésztát. legvégül tegyük bele a lecsöpögtetett meggyet és a darabolt diót, jól keverjük el, majd egy kb 20*30 cm-es tepsibe öntsük, amibe előzőleg sütőpapírt tettünk.
  4. Azért fontos, hogy viszonylag kicsi tepsiben süssük, mert elég kis adag és így nem lesz túl vékony a tészta.
  5. Ahol nagyobb étkű a család nyugodtan lehet egyből dupla adagot sütni.
  6. A sülési idő 40 perc, ami hosszúnak tűnhet, mivel viszont ez egy elég sűrű tészta szükség van rá, mert különben csak a tészta külső része sül meg.
  7. Előmelegített sütőbe tegyük először teljes lángra ( 180 fokra ) majd 10 perc után takarék lángra vehető (130-150 fok ) és így sütjük még 30 percig. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.
  8. Díszítéshez a csokit gőz fölött, egy kanál étolajjal felolvasztjuk, majd a már teljesen kihűlt tésztát, amit már felvágtunk kis kockákra egyesével belemártogatjuk és félretesszük.
  9. Ha valaki nem szívesen bíbelődik a mártogatással nyakon is öntheti, de ahhoz nem lesz elég az egy tábla csoki, kicsit pazarló technika, de gyorsabb.
  10. Én díszítéshez a képen látható sütiket dekortollal díszítettem, de csak azért, mert maradt egy előzőleg készített torta díszítéséből. Viszont a díszítés már fantázia kérdése, ha nem szeretnétek, hogy kis meglepetés csomag jellege legyen, tehettek rá egy egy felezett dió darabot vagy akár egy egy szem meggyet.
  11. Ha mégis az eredeti formát választjátok és nincs otthon dekortoll, egy tojás fehérjét verjetek fel 20 dkg porcukorral, pár csepp ecettel jó keményre, töltsétek egy zacskóba, aminek a csücskére előzőleg apró lukat vágtatok.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – rekolya

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.