4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
90 perc
Összesen
120 perc
Töltött káposzta II.

Hozzávalók

  • 40
    dkg darált hús
  • 10
    dkg rizs
  • 1
    tojás
  • fokhagyma
  • pirospaprika
  • 0
    bors
  • 0
    bors
  • babérlevél
  • 1
    kg savanyú káposzta
  • 1
    fej savanyú káposzta
  • 0
    nincs jó a sima is
  • 0,5
    kg füstölt oldalas
  • 15
    dkg császárszalonna
Nem egy könnyű étel, no nem az elkészítés miatt, de én imádom. Minden amiben savanyú káposzta és füstölt hús van, az csak jó lehet!

Elkészítés

  1. Én a füstölt oldalast kicsit elő szoktam főzni, mert nem szeretném, hogy kemény maradjon, de ez nem kötelező mozzanat. Összevágom az oldalasat viszonylag kis darabokra, majd annyi vizet teszek rá, hogy az ellepje, teszek bele 3-4 babérlevelet, 10 szem egész borsot és főzöm 25-30 percig.
  2. Amíg ez fő, hozzáláthatunk a töltelék elkészítéséhez. A darált húst, a rizzsel, tojással és a fűszerekkel jól kidolgozzuk, ami annyit tesz, hogy ne kettő perc alatt legyen kész, mert minél tovább csináljuk, annál szebben összeáll.
  3. A fűszerezést nem részletezem, mert az eléggé egyénfüggő, ki jobban ki kevésbé szereti fűszeresen. A sóval óvatosan bánjunk, hisz a füstölt hús megadja az alap sósságát.
  4. Ezt félre tesszük és előkészíthetjük a káposzta leveleket. Egyesével leszedjük úgy, hogy azok lehetőleg ne szakadjanak apró darabokra. Majd a káposzta levél fő erét kivágjuk mert akkor nem fog eltörni a levél feltekerés közben. A levél nagyságától függően tegyünk bele egy egy maréknyi tölteléket,amit kicsit hosszúkásra formázunk ,majd hajtsuk be a levél két szélét és így tekerjük fel. Ezt tegyük mindaddig, amíg a töltelék el nem fogy.
  5. Érdemes ezt megelőzően az edénybe beletenni a savanyú káposzta felét és rögtön arra tenni a már kész tekercseket. Az előzőleg felkockázott vagy szeletelt szalonna és oldalas felét tegyük a tekercsek alá, majd a többit azok tetejére, majd fedjük le a maradék savanyú káposztával. Az oldalas főzővízével szoktam felönteni a káposztát, hisz abba belefőttek az ízek.
  6. Fedőt teszünk rá és 30-40 percre a sütőbe tesszük. 30 perc után érdemes megbökni az egyik tekercset, ha már elég puha és még van rajta lé, de ha nem szeretitek túl szaftosan vegyétek le a fedőt és úgy hagyjátok még bent a sütőben, míg el nem párolog a felesleges lé.
  7. Tálaláshoz használhattok tejfölt, de anélkül is isteni.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – rekolya

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.