1 adag
Nincs megadott idő.
Medvehagymás túrós pogácsa

Hozzávalók

  • 25
    dkg túró
  • 50
    dkg liszt
  • 12
    dkg vaj – vagy margarin
  • 1
    marék medvehagyma – apróra vágva, póré vagy zöldhagyma is jó helyette
  • 1
    db tojás
  • 1
    dl Tej
  • 2
    dkg élesztő
  • 1
    kk cukor
  • 1
    tk só
Ismét a konyhák tavaszi sztárvendége, a medvehagyma a mai főszereplőnk. Ezúttal pogácsa formában került az asztalra.

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk.
  2. A lisztet a zsiradékkal, és túróval elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a sót, tojást és a felfuttatott élesztőt, majd a hagymát és jól összekeverjük, és tésztát gyúrunk belőle.
  4. Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk és konyharuhával letakarjuk.
  5. A letakarsz tésztát 30-40 percig kelni hagyjuk.
  6. A pogácsák tetejét megkenjük tojással tejjel, vagy tejföllel. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, vagy magokkal.
  7. Forró sütőben süssük kb. 20 percig.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.