Hozzávalók
-
50dkg burgonya
-
25dkg héjában főtt burgonya
-
20dkg darált mák
-
2evőkanál vaj
-
1,25dl Tej
-
4evőkanál cukor
-
liszt
-
só
Elkészítés
-
Főzzük meg héjában a kevesebb rész krumplit, közben a nyers krumplit reszeljük finomra, majd nyomkodjuk ki.
-
Adjuk a kinyomkodott reszelt krumplihoz a krumplinyomón áttört főtt burgonyát, keverjük össze, szükség szerint liszttel sűrítsük tészta sűrűségűvé.
-
A vaj felén pirítsuk át egy kicsit a mákot, öntsük fel a tejjel, tegyük bele a cukrot, forraljuk fel, hagyjuk megdagadni és kihűlni.
-
A tésztát formáljuk henger alakúvá, szeleteljük fel, a szeleteket nyomjuk laposra.
-
Halmozzuk a tésztalapokra a tölteléket, majd formáljunk belőlük gombócokat. Forraljunk vizet, sózzuk meg, majd alacsony lángon főzzük kb. tíz percig a gombócokat.
-
Szedjük ki és csepegtessük le, közben forrósítsuk fel a maradék margarint, majd öntsük a gombócokra.
-
Vanília mártással tálaljuk, én egyszerűen pudingporból csináltam, hígabbra, mintha pudingot készítettem volna.
Vélemények
További a szerzőtől – Gaalo
Bazsalikomos paradicsomsaláta
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta, az általam egyik legjobban kedvelt vendégváró finomság. Sültekhez, grillezett húsokhoz ajánlom elsősorban,...
Babgulyás füstölt hússal
Kőkeményen variálok állandó jelleggel, erre szokták azt mondani a környezetemben, hogy nem unalmas mellettem az élet…, de legalább kiszámítható. Jelen esetben k...
Bigos
Tegnap megkezdődött a labdarúgó EB végre! A sportsarock.hu oldalon jeleztük, hogy a résztvevő csapatok bemutatása mellett egy-egy nemzeti ételüket is megpróbálj...
Bolonai spagetti, szerintem eredeti
Abszolút autodidakta módon tanultam főzni úgy, hogy nulla affinitásom nem volt az egészhez, de szakács barátom elbeszélései és az ő karácsonyi ajándéka(a tankön...
Cigánypecsenye ünnepi köntösben
Szeretjük! Nálunk amolyan „menekülő” vagy „lusta szakács” kajaként is felfogható, ugyanis mindig minden körülmények között szívesen fogyasztjuk, „menekülő” ha m...
Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve
Annyira finom, hogy nem is fűzök hozzá semmit! Illetve dehogynem! Mennyei íz, nagy boldogságot jelent az ízlelőbimbóimnak, hogy ráakadtam erre az igazán különle...
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.