Hozzávalók
-
1kg liszt
-
12dkg margarin
-
16dkg cukor
-
1vaníliás cukor
-
4dkg élesztő – szárított is jó
-
3kávéskanál só
-
3tojás sárgája
-
3dl langyos tej
-
4dl langyos víz
-
2evőkanál olaj
-
1citrom citrom – reszelt héja (kihagyható)
Elkészítés
-
Lisztet a sóval, a cukorral és az élesztővel összekeverjük egy tálban.
-
Ha hagyományos élesztőt használunk, akkor langyos enyhén cukrozott tejben megfuttatjuk.
-
A margarint langyosra olvasztjuk vagy pici apró kockákra vágjuk.
-
A tojás sárgákat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a tejet, meglangyosítjuk, és kézi mixerrel összekeverjük. Ha nincs mixerünk, akkor egy fakanállal, lehetőleg ne azzal, amivel előző nap valami zsíros ételt főztünk.
-
Az egészet a fakanállal alaposan kidolgozzuk.
-
Ha van robotgépünk, akkor a dagasztó funkciót használjuk hozzá.
-
Közben adagolva annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk, ez olyan 3-4 dl lehet.
-
Beleöntünk 2 kanál olajat a tésztába, alaposan beledolgozzuk, és 20 percet pihentetjük, lefedve, langyos, huzatmentes helyen.
-
Van egy biztos tippem a huzatmentes pihentetésre a mikrohullámú sütőnket legalacsonyabb fokozatára állítjuk, és 5 percre elindítjuk, majd hagyjuk benne, mert ott huzatmentes helyen van.
-
Amikor megkelt, kiborítjuk a gyúródeszkára, 1,5 cm vastagra nyújtjuk és 5*8 cm-es részekre vágjuk, sütésálló lekvárral, almával, vagy túróval megtöltjük, majd még 15 percet, pihentetjük.
-
Kétszer lekenjük a kissé felvert tojásfehérjével, az oldalát olajjal kenegetjük, hogy ne ragadjanak össze.
-
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük.
-
Gyorsan megsül, fél szemünket le se vegyük róla!
-
Még forrón ha van hozzá kedvünk, hogy dekoratívabb legyen lekenhetjük kevéske cukros tejjel.
-
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Vélemények
További a szerzőtől – BeBe
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Hiper gyors melegszendvics forrólevegős sütőbe
Iskolás koromban nem volt olyan nap, hogy ne álltunk volna meg suli után, a melegszendvicssütő bódénál. Imádtuk azt az ízt amit csak ott, és sehol máshol nem le...
Pirított csicseriborsó
Sokszor van, hogy rágcsálnék valamit, de éppen fogyókura kellős közepén. Akkor kell ezt a nagyon finom csicseriborsó rágcsálnivalót megcsinálni. Nem kell hozzá...
Almás pite
Tegye fel a kezét, aki nem szereti az almás pitét! 😋🍎Sajnos már ez sem olcsó, de néha lehet kifogni a Tescoban 500.- Ft körüli almát.
Hókifli a nagyitól, puha omlós, illatos
10 hét és itt a karácsony, nagyon sokan édes süti gyanánt hókiflit sütnek. Mi is nagyon szeretjük.
Kapcsolódó receptek
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...