4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
20 perc
Összesen
40 perc
Krumplis tészta – Grenadírmars

Hozzávalók

  • 4
    közepes krumpli
  • 2
    fej hagyma
  • 50
    dkg Gyermelyi kockatészta
  • 3
    evőkanál kókusz olaj
  • 2
    kávéskanál pirospaprika
  • őrölt bors
A krumplis tészta a legfinomabb tésztás étel a világon. A nagyim még saját készítésű tésztából főzte a krumplis tésztát, saját vetésű krumplit és hagymát használt, az volt az igazán finom. Akinek nincs kedve tésztát gyúrni, (általában nekem sincs) annak a Gyermelyi nagy kockát ajánlom, mert az tényleg kiváló minőségű.

Elkészítés

  1. A krumplit héjában feltesszük főni, majd ha megfőtt félrehúzzuk hűlni. Ez lesz a krumplis tésztánk alapja.
  2. A hagymát héjától megtisztítjuk, hosszúkásra vágjuk, majd a felhevített olajra dobjuk és aranysárgára pirítjuk.
  3. Ha elkészült, a hagymát kiszedjük az edényből, beledobjuk a pirospaprikát, még addig, amíg forró az olaj, mert a paprika színe a forró zsiradékban érvényesül igazán, ezután az edényünket félretesszük. A kiszedett pirított hagymát díszítésnek szoktam használni, illetve hagymás tojáshoz kitűnően felhasználható.
  4. Egy nagyobb edénybe vizet engedünk és felforraljuk. Amíg a víz felforr, a krumplit meghámozzuk, és nagyon apró kockákra vágjuk. Amikor elkészültünk vele, a hagymás, pirospaprikás olajba öntjük.
  5. Közben a krumplis tésztának való tésztát beleszórjuk a lobogó vízbe, és puhára főzzük. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy mennyi idő alatt fő meg a tészta, azt úgy tudjuk ellenőrizni, hogy egy darabot kiveszünk, és a körmünket belenyomjuk a közepébe, ha fehér csíkot látunk a közepében, akkor hagyjuk még pár percet főni.
  6. Amint megfőtt a tészta, tésztaszűrő segítségével kiszedjük, leöblítjük és rádobjuk a paprikás olajunkra.
  7. Végül visszatesszük a tűzre, összekeverjük, keverés közben sózzuk, és őrölt borssal meghintjük. Amikor a fűszerezéssel megvagyunk, ott maradhat egy kicsit a tűzön, hogy az alja picikét lepiruljon. A családom így szereti.
  8. Bármilyen savanyút kínálhatunk hozzá.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.