Krumplileves kicsit másképp, „apa-módra”
Hozzávalók
-
1kg burgonya
-
15dkg füstölt parasztkolbász
-
1fej vöröshagyma
-
2gerezd fokhagyma
-
25dkg sárgarépa
-
1db zöldpaprika
-
1kávéskanál szárított petrezselyem
-
1db paradicsom
-
só
-
ételízesítő
-
őrölt bors
-
őrölt kömény
-
fűszerpaprika
Elkészítés
-
A vöröshagymát finomra, a sárgarépát apró kockákra, a krumplit nagyobb kockákra vágjuk, a kolbászt rézsútosan felszeleteljük, a paradicsomot és a paprikát cikkekbe vágjuk.
-
A hagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk, lehúzzuk a tűzről, meghintjük fűszerpaprikával, jól elkeverjük, visszarakjuk a tűzre, felöntjük kevés vízzel és zsírjára pirítjuk.
-
Beletesszük a kockákra vágott sárgarépát, ízesítjük ételízesítővel, őrölt borssal, őrölt köménnyel és összezúzott fokhagymával. Hirtelen átpirítjuk, beletesszük a kolbászkarikákat, a paprikát és a paradicsomot, kicsit tovább pirítjuk, majd kevés vizet alá öntve pár percig pároljuk.
-
Beleöntjük a kockákra vágott krumplit, összekeverjük, átforraljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, de azért jó sűrű maradjon.
-
Felforraljuk, majd közepes lángon készre főzzük, ha szükséges közben sózzuk. Ha elkészült meghintjük szárított petrezselyemmel, egy percig főzzük még és máris tálalhatjuk.
-
Matyi kétszer kért belőle, ez mindent elmond.
Vélemények
További a szerzőtől – Gaalo
Bazsalikomos paradicsomsaláta
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta, az általam egyik legjobban kedvelt vendégváró finomság. Sültekhez, grillezett húsokhoz ajánlom elsősorban,...
Babgulyás füstölt hússal
Kőkeményen variálok állandó jelleggel, erre szokták azt mondani a környezetemben, hogy nem unalmas mellettem az élet…, de legalább kiszámítható. Jelen esetben k...
Bigos
Tegnap megkezdődött a labdarúgó EB végre! A sportsarock.hu oldalon jeleztük, hogy a résztvevő csapatok bemutatása mellett egy-egy nemzeti ételüket is megpróbálj...
Bolonai spagetti, szerintem eredeti
Abszolút autodidakta módon tanultam főzni úgy, hogy nulla affinitásom nem volt az egészhez, de szakács barátom elbeszélései és az ő karácsonyi ajándéka(a tankön...
Cigánypecsenye ünnepi köntösben
Szeretjük! Nálunk amolyan „menekülő” vagy „lusta szakács” kajaként is felfogható, ugyanis mindig minden körülmények között szívesen fogyasztjuk, „menekülő” ha m...
Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve
Annyira finom, hogy nem is fűzök hozzá semmit! Illetve dehogynem! Mennyei íz, nagy boldogságot jelent az ízlelőbimbóimnak, hogy ráakadtam erre az igazán különle...
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.