4 adag
Előkészítés
35 perc
Főzés
35 perc
Összesen
70 perc
Kolbászleves

Hozzávalók

  • 20
    dkg fültölt kolbász
  • 10
    dkg füstölt szalonna
  • 1
    kg burgonya
  • 20
    dkg leveszöldség
  • 1
    fej vöröshagyma
  • 2
    dl tejföl
  • bors
  • babérlevél
  • pirospaprika
  • fokhagyma
  • köménymag
  • petrezselyem
Mivel holnap sem kell dolgozni (már akinek) egy egyszerűbb levessel koronázzuk meg a napot. Sok minden nem kell hozzá, az időnket sem rabolja annyira, szóval utána irány pünkösdölni. :) A felkészültebb konyhákban minden hozzávaló megtalálható, így nem okoz majd problémát ezt a nagyon finom kolbászlevest elkészíteni.

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük

    Zsírjában lepirítjuk a felkarikázott kolbászt.

    Majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és üvegesre pirítjuk.

    A tűzről levéve, belekeverjük a pirospaprikát.

    Hozzáadjuk a zöldséget és a többi fűszert, mindent ízlésünk szerint.
  2. Vízzel felengedjük és készre főzzük.

    Használhatunk hozzá csontlét, vagy leveskockát, azzal kicsit finomabb.

    Aki szereti tejföllel habarja, aki nem szereti a tejes dolgokat, az egy nagyon vékony rántással készre főzi.
  3. Amikor elkészült apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

    Erős Pistával tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.