1 adag
Nincs megadott idő.
Kefires prósza baconnel

Hozzávalók

  • 3
    db nagy krumpli
  • 25
    dkg liszt – lehet kukorica liszt is
  • 3
    db kefir – vagy joghurt
  • 1
    db hagyma
  • olaj
  • 3
    db friss tojássárgája
  • 15
    dkg bacon – kockázva
  • 2
    dl tejföl
  • 20
    dkg sajt – reszelve
A prósza eredetileg kukoricalisztből és aludttejből készült édes kukoricalepény, de a konyhában mindenki szabadjára engedheti a kreativitását, ezért ez búzalisztes, sós prósza. Ugyanolyan finom! Aki nem hiszi járjon utána! Természetesen kipróbálható kukoricalisztből is, valószínűleg hasonlóan finom lesz az is.

Elkészítés

  1. A nyers krumplit meghámozzuk, lereszeljük, a levét finoman kinyomkodjuk.
  2. Összekeverjük a lisztet, a krumplit, a kefirt és a tojássárgáját, majd megsózzuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk a baconnel, majd hozzákeverjük a tésztához.
  4. A tésztát olajjal kikent tepsibe öntjük. A tetejét meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Forró (kb 180-200 fokos) sütőben addig sütjük amíg a teteje megpirul. Kb. 30-40 perc.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.