1 adag
Nincs megadott idő.
Kati szelet

Hozzávalók

  • Tészta
  • 50
    dkg liszt
  • 15
    dkg zsír
  • 15
    dkg cukor
  • 1
    dl Tej
  • 1
    csomag sütőpor
  • 3
    db tojássárgája
  • 1
    csipet só
  • Krém
  • 1
    csomag vaníliás cukor
  • 1
    dl Tej
  • 10
    dkg vaj – vagy margarin
  • 15
    dkg cukor
  • 2
    evőkanál baracklekvár
  • 2
    evőkanál kakaópor
  • 1
    üveg rumaroma
  • Teteje
  • 3
    db tojásfehérje
  • 15
    dkg cukor
  • csokireszelék

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból a szükséges mennyiségű tejjel könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tésztát 3 felé vágjuk, és egyenként a tepsi hátlapján megsütjük. Tepsi méret kb. 30X30 cm.
  2. Krém:

    Egy lapot összetörünk és 1-2 dl vaníliás tejbe forgatjuk.

    A vajat 15 dkg cukorral kikeverjük, hozzáadunk 2 kanál kakaóport, 2 kanál barack lekvárt, ízlés szerinti rumaromát, és a beáztatott tésztalapot hozzákeverjük. Ezt a tésztás krémet a két lap közé töltjük.
  3. Tetejére:

    3 tojás fehérjét gőz fölött 15 dkg cukorral felverjük jó keményre, és a tészta tetejére kenjük. Csokireszelékkel díszítjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – csoport

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.