Almás- kekszes golyók
Hozzávalók
-
4db alma – nagyobb
-
20dkg darált keksz
-
2evőkanál cukor
-
0,5db citrom – leve és reszelt héja
-
1teáskanál őrölt fahéj
-
1csomag vanillincukor
-
Forgatáshoz
-
keksz morzsa
-
olvasztott csokoládé
-
őrölt dió
Elkészítés
-
A hozzávalókat előkészítjük. Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük
Takarék lángon ízlés szerinti cukorral kb. 10 perc alatt megpároljuk és kihűtjük. -
Hozzáadjuk a citromlevet (citromhéjat nem, mert nem bió) a fahéjat vanillincukrot, a darált kekszből annyit adjuk, hogy gyúrható masszát kapjunk.
-
Diónyi golyókat formálunk és darált kekszbe, csoki mázba (vagy amibe akarjuk) forgatjuk.
Vélemények
További a szerzőtől – csoport
Kapcsolódó receptek
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...