20 adag
Előkészítés
50 perc
Összesen
50 perc
Almás- kekszes golyók

Hozzávalók

  • 4
    db alma – nagyobb
  • 20
    dkg darált keksz
  • 2
    evőkanál cukor
  • 0,5
    db citrom – leve és reszelt héja
  • 1
    teáskanál őrölt fahéj
  • 1
    csomag vanillincukor
  • Forgatáshoz
  • keksz morzsa
  • olvasztott csokoládé
  • őrölt dió

Elkészítés

  1. A hozzávalókat előkészítjük. Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük
    Takarék lángon ízlés szerinti cukorral kb. 10 perc alatt megpároljuk és kihűtjük.
  2. Hozzáadjuk a citromlevet (citromhéjat nem, mert nem bió) a fahéjat vanillincukrot, a darált kekszből annyit adjuk, hogy gyúrható masszát kapjunk.
  3. Diónyi golyókat formálunk és darált kekszbe, csoki mázba (vagy amibe akarjuk) forgatjuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – csoport

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.