6 adag
Nincs megadott idő.
Almás krémes

Hozzávalók

  • A tésztához
  • 5
    db tojás
  • 4
    evőkanál víz
  • 9
    evőkanál cukor
  • 9
    evőkanál liszt
  • 1
    csomag sütőpor
  • 1
    dl étolaj
  • 5
    db alma – nagyobb
  • 1
    kávéskanál fahéj – őrölt
  • A krémhez
  • 2
    csomag vaníliás puding por – főzős
  • 6
    dl Tej
  • 25
    dkg margarin
  • Tetejére
  • 3
    dl tejszínhab

Elkészítés

  1. Egy nagyobb, mélyebb tepsit (gáztepsit) alufóliával kibélelünk, vékonyan kivajazzuk vagy olajozzuk. A almát vékonyan elszeljük és sorban beletesszük a tepsibe. (Az almaszeletek kissé fedjék egymást) majd megszórjuk fahéjjal. 180 fokon sütjük kb 10 percig.
  2. A tojássárgákat a cukorral, olajjal, vízzel habosra keverjük. Majd a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, végül a tojások kemény habját óvatosan beleforgatjuk.
  3. Ráöntjük a tésztamasszát az almára, és 25 30 percig (tűpróbáig sütjük)

    Közben a két pudingport a tejjel, cukorral megfőzzük, ha kihűlt a margarinnal krémesre keverjük.
  4. A kihűlt tésztát kifordítjuk a tepsiből, az alufóliát eltávolítjuk, a krémet rákenjük az almás felére, majd a tetejére keményre vert cukrozott tejszínhabot simítunk. Díszítésként reszelt csokival megszórhatjuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – csoport

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.