4 adag
Előkészítés
40 perc
Összesen
40 perc
Kapros cukkinifőzelék

Hozzávalók

  • 1
    evőkanál vágott kapor
  • 1
    kg cukkini
  • 1
    fej vöröshagyma
  • 2
    evőkanál liszt
  • – ízlés szerint
  • 1
    pohár joghurt – vagy kefir
  • 1
    dl tejföl – vagy főzőtejszin
  • 2
    evőkanál olaj
A tökfőzeléket mindenki ismeri, és sokan szeretik. A cukkinit is ismeri mindenki, de főleg rántva, pedig a kapros cukkinifőzelék legalább olyan finom a mint a tök, hanem finomabb!

Elkészítés

  1. A cukkinit kimagozzuk, és lereszeljük. Ha nem zsenge, akkor előtte meghámozzuk. Kicsit megsózzuk, majd 10-15 percre félretesszük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megfuttatjuk.
  3. Hozzáadjuk a cukkinit, és a kapor háromnegyedét. Pároljuk néhány percig, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a cukkinit.
  4. A lisztet elkeverjük kevés vízzel, majd hozzáadjuk a tejfölt, joghurtot, vagy tejszínt, és a maradék kaprot.
  5. Ízesíthetjük cukorral, citrommal, esetleg kevés fokhagymával. Feltétnek adhatunk hozzá, sült virslit, tükörtojást, vagy fasírtot.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.