4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
30 perc
Összesen
60 perc
Káposztás tészta házi tésztából

Hozzávalók

  • 1
    fej közepes fejeskáposzta
  • 1
    db tojás
  • 1
    bögre liszt
  • kókuszolaj
  • őröltbors – frissen őrölve
Megkívántam a káposztás tésztát, és mivel nagyon jót akartam enni, úgy döntöttem, hogy a mamám receptje alapján, házé tésztából fogok enni. Az én korosztályom nem tudja, hogy milyen a kézzel, otthon készített tészta, de egyszer ki kell próbálni és akkor igazán jó étel kerül az asztalra. Nem kerül több időbe mintha boltban vásárolt tésztát főznénk, de az íze, sokkal finomabb.

Elkészítés

  1. A káposztából vágjuk ki a torzsát.
    Reszeljük le a reszelő nagy lyukú oldalán. Forrósítsuk fel a kókuszolajat és kezdjük el fonnyasztani rajta a káposztát. Közepes lángon fonnyasszuk addig, amíg halványbarnás színt nem kap kb. 8-10 perc.
  2. Közben a tojást, a bögre liszttel, összegyúrjük annyi vizet tegyünk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, inkább keményebb legyen, mert gyúrás után, 30 percet pihentetni kell, ami alatt a tészta ellazul mint a jógázók.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk és kockára vágjuk. Bő, lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát, Szűrőbe öntjük, csap alatt hideg vízzel hirtelen átöblítjük.
  4. Keverjük tésztát a káposztához. Bőven szórjuk meg frissen őrölt borssal. Ha szükséges, utóízesítsünk kevés sóval.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.