4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
30 perc
Összesen
60 perc
Juhtúrós puliszka

Hozzávalók

  • 50
    dkg kukoricaliszt
  • 20
    dkg juhtúró
  • 1
    dob. tejföl
  • 3
    evőkanál olaj
  • füstölt kolbász – vagy szalonna
A puliszka kukoricalisztből készült kásás étel.
"Régebben az erdélyi szegény emberek étele volt. Reggelinél, vacsoránál ez volt a főétel, ebédnél köretként ették. Kemény változatát hidegen tarisznyába csomagolták, útravalónak, mezei illetve erdei munkákhoz" (Wiki)
Nekem a tejbegríz ugrik be, azonnal ha az állagát hasonlítanom kell valamihez. Romániai nyaralásunk során, minden étterem, étlapján megtalálhatjuk.

Elkészítés

  1. A kukoricalisztet 1 liter sózott, felforralt vízben szórjuk, és kevergetve lassú tűzön kemény, sűrű puliszkát főzünk belőle.

    Ezután zsírozott lisztezett deszkára borítjuk, ha kicsit meghűlt, kézzel egyenletesen kilapítjuk, és rámorzsoljuk a juhtúrót, majd meglocsoljuk tejföllel.
  2. Végül az előzőleg kisütött szalonnát és füstölt kolboszt rászórjuk a tetejére.

    Forrón, melegen tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.