Hozzávalók
-
1csomag spagetti – Gyermelyi
-
1kg darált hús
-
2fej hagyma
-
1gerezd fokhagyma
-
4ek olaj
-
1tk pirospaprika
-
só
-
bors
Elkészítés
-
A húsos tésztánkhoz a vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, majd a felforrósított olajba szórjuk.
-
Lassú tűzön, időnként megkeverve üvegesre pároljuk. Közben a fél gerezd fokhagymát kés fokával elkaparjuk, apróra vagdossuk, végül az egészet a megpirult hagymára dobjuk, elkeverjük.
-
Beleszórjuk a pirospaprikát, ezzel is elkeverjük, hogy a paprika feloldódjon a zsírban, de ezt nem pirítjuk, mert a pirospaprika nagyon hamar odaég és akkor keserű lesz az étel. Beletesszük a darált húst, ismét keverjük, sózzuk. Ettől a hús levet enged. Ebben a lében főzzük a darált húst, fedő alatt, ha elfőtt a lé, vízzel pótoljuk. A főzés kezdetén is, végén is megborsozzuk a pörköltet.
-
Közepes lángon főzzük készre, vigyázva, hogy le ne égjen.
-
Amíg a húsos tészta alapunk megfő, odateszünk egy edényben vizet, forrni és amint felforrt beletördeljük a spagettit. Ne felejtsük el megsózni a vizet.
-
A csomagoláson megtaláljuk a főzési időt, de magunk is meggyőződhetünk attól, hogy a tészta megfőtt-e. Ezt a következőképpen tehetjük meg. Emeljünk ki egy szál spagettit, és egy deszkán vágjuk ketté, ha nincs már fehér csík a közepén, akkor át van főve. Csak akkor szűrjük le a tésztát, ha megkóstoltuk, és meg van főve.
-
Ahogy a szűrőkanálba öntjük, hideg vízzel leöblítjük, majd egy előre odakészített edénybe, (amibe a pörköltszerűen elkészített darált húsunk van) beleszedjük.
-
Savanyú uborkával, vagy uborkasalátával tálaljuk.
Vélemények
További a szerzőtől – BeBe
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Hiper gyors melegszendvics forrólevegős sütőbe
Iskolás koromban nem volt olyan nap, hogy ne álltunk volna meg suli után, a melegszendvicssütő bódénál. Imádtuk azt az ízt amit csak ott, és sehol máshol nem le...
Pirított csicseriborsó
Sokszor van, hogy rágcsálnék valamit, de éppen fogyókura kellős közepén. Akkor kell ezt a nagyon finom csicseriborsó rágcsálnivalót megcsinálni. Nem kell hozzá...
Almás pite
Tegye fel a kezét, aki nem szereti az almás pitét! 😋🍎Sajnos már ez sem olcsó, de néha lehet kifogni a Tescoban 500.- Ft körüli almát.
Hókifli a nagyitól, puha omlós, illatos
10 hét és itt a karácsony, nagyon sokan édes süti gyanánt hókiflit sütnek. Mi is nagyon szeretjük.
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.