
Hozzávalók
-
1csomag spagetti – Gyermelyi
-
1kg darált hús
-
2fej hagyma
-
1gerezd fokhagyma
-
4ek olaj
-
1tk pirospaprika
-
só
-
bors
Elkészítés
-
A húsos tésztánkhoz a vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, majd a felforrósított olajba szórjuk.
-
Lassú tűzön, időnként megkeverve üvegesre pároljuk. Közben a fél gerezd fokhagymát kés fokával elkaparjuk, apróra vagdossuk, végül az egészet a megpirult hagymára dobjuk, elkeverjük.
-
Beleszórjuk a pirospaprikát, ezzel is elkeverjük, hogy a paprika feloldódjon a zsírban, de ezt nem pirítjuk, mert a pirospaprika nagyon hamar odaég és akkor keserű lesz az étel. Beletesszük a darált húst, ismét keverjük, sózzuk. Ettől a hús levet enged. Ebben a lében főzzük a darált húst, fedő alatt, ha elfőtt a lé, vízzel pótoljuk. A főzés kezdetén is, végén is megborsozzuk a pörköltet.
-
Közepes lángon főzzük készre, vigyázva, hogy le ne égjen.
-
Amíg a húsos tészta alapunk megfő, odateszünk egy edényben vizet, forrni és amint felforrt beletördeljük a spagettit. Ne felejtsük el megsózni a vizet.
-
A csomagoláson megtaláljuk a főzési időt, de magunk is meggyőződhetünk attól, hogy a tészta megfőtt-e. Ezt a következőképpen tehetjük meg. Emeljünk ki egy szál spagettit, és egy deszkán vágjuk ketté, ha nincs már fehér csík a közepén, akkor át van főve. Csak akkor szűrjük le a tésztát, ha megkóstoltuk, és meg van főve.
-
Ahogy a szűrőkanálba öntjük, hideg vízzel leöblítjük, majd egy előre odakészített edénybe, (amibe a pörköltszerűen elkészített darált húsunk van) beleszedjük.
-
Savanyú uborkával, vagy uborkasalátával tálaljuk.
Vélemények
További a szerzőtől – BeBe

Görcs leves
Nagyon leveses vagyok, a nagymamám sokszor főzte nekem ezt a levest, tudta, hogy imádom a leveseket, főleg azt amit ő főz, mert kiment a kertbe és felszedte a f...

Méteres kalács bögrésen.
Nagymamám ünnepekre sütötte legtöbbször, de volt, hogy csak úgy spontán volt kénytelen, az unszolásomra. Akkor is, ha nem volt otthon bármi hozzá szaladtam a bo...

Sütike
Puha és ínycsiklandó sütemény, tökéletes a mindennapokra vagy különleges alkalmakra 🍰✨ Ez a sütemény elolvad a szájban, és ideális a hétköznapokra éppúgy, min...

Sajtos pogácsa egyszerűen
Néha szeretnénk gyorsan egy kis sós sütit. Ilyenkor kell összegyúrni egy egyszerű sajtos pogácsát. Azért szeretem mert nem kell hozzá sok összetevő, de mégis na...

Vizes piskóta
Ha tortát akarok sütni, mindenképpen csak, és kizárólag vizes piskótából csinálom, ezt ajánlom mindenkinek, ha szép tortát akar valakinek készíteni.. Először is...

Nutellás gombóc
Mi nagyon szeretjük a gombócokat, egy kiadós leveshez tökéletes második. Ismerjük a szilvás, a barackos illetve ezeknek a lekváros változatát. De néha az ember...
Kapcsolódó receptek

Túrógombóc
Modernizált túrógombóc. Amikor vágysz valami bűnös élvezetre.

Csirkés–zöldséges, joghurtos wrap
Könnyű tízórai vagy vacsora diétázóknak

Görcs leves
Nagyon leveses vagyok, a nagymamám sokszor főzte nekem ezt a levest, tudta, hogy imádom a leveseket, főleg azt amit ő főz, mert kiment a kertbe és felszedte a f...

Méteres kalács bögrésen.
Nagymamám ünnepekre sütötte legtöbbször, de volt, hogy csak úgy spontán volt kénytelen, az unszolásomra. Akkor is, ha nem volt otthon bármi hozzá szaladtam a bo...

Szőlőmártás

Sütike
Puha és ínycsiklandó sütemény, tökéletes a mindennapokra vagy különleges alkalmakra 🍰✨ Ez a sütemény elolvad a szájban, és ideális a hétköznapokra éppúgy, min...