Hozzávalók
-
1db fejes káposzta
-
1db kelkáposzta
-
50dkg darált sertéshús
-
20dkg füstölt szalonna
-
1db tojás
-
2db zsemle
-
1fej vöröshagyma
-
2db sárgarépa
-
4db paradicsom
-
3gerezd fokhagyma
-
1csokor petrezselyem
-
2evőkanál paradicsompüré
-
1,5dl fehérbor
-
0,5l húsleves
-
2dl Tej
-
só
-
kakukkfű
-
majoránna
-
kapor
-
margarin
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A zsemléket tejbe áztatjuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, majd szűrőlapáttal kiszedjük a töpörtyűt, a szalonna zsírjában pedig megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.
A káposzták nagy külső leveleit leválasztjuk, forrásban lévő sós vízben előfőzzük, majd lecsepegtetjük. -
Nyomkodjuk ki a zsemléket, keverjük össze a darált hússal, a szalonna felével, a tojással és az áttört fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk.
Szedjük félbe a tölteléket, egyik felét ízesítsük kaporral és kakukkfűvel ízlés szerint, másik felét fűszerezzük majorannával.
Formáljunk rudakat a töltelékekből. -
A kiterített fejes káposzta levelekre a kapros, a kelkáposzta levelekre a majorannás tölteléket helyezzük, majd feltekerjük a leveleket széleiket behajtogatva(ha marad a töltelékből, akkor azokból formáljunk gombócokat és süssük ki forró olajban).
-
A roládokat forró olajban hirtelen megpirítjuk, levessel felöntjük(használhatunk leveskockát is, de mértékkel, ne legyen domináns íze)és kb. 5-7 percig pároljuk.
Hozzáöntjük a bort, belekeverjük a paradicsompürét, tovább pároljuk mintegy 20 percig. -
A maradék káposztákat csíkokra, a répát batonokra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük, majd margarinnal kikent teflonban roppanósra pároljuk. Közben sóval, borssal ízesítjük és meglocsoljuk a roládok alatt készült mártással.
Tálaláskor a párolt zöldségekből készült ágyra helyezzük a roládokat, tetejét meghintjük a maradék töpörtyűvel, meglocsoljuk mártással. Burgonyapürét is adhatunk hozzá, főleg ha nem „nyúl üzemmódban" működünk.
Vélemények
További a szerzőtől – Gaalo
Bazsalikomos paradicsomsaláta
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta, az általam egyik legjobban kedvelt vendégváró finomság. Sültekhez, grillezett húsokhoz ajánlom elsősorban,...
Babgulyás füstölt hússal
Kőkeményen variálok állandó jelleggel, erre szokták azt mondani a környezetemben, hogy nem unalmas mellettem az élet…, de legalább kiszámítható. Jelen esetben k...
Bigos
Tegnap megkezdődött a labdarúgó EB végre! A sportsarock.hu oldalon jeleztük, hogy a résztvevő csapatok bemutatása mellett egy-egy nemzeti ételüket is megpróbálj...
Bolonai spagetti, szerintem eredeti
Abszolút autodidakta módon tanultam főzni úgy, hogy nulla affinitásom nem volt az egészhez, de szakács barátom elbeszélései és az ő karácsonyi ajándéka(a tankön...
Cigánypecsenye ünnepi köntösben
Szeretjük! Nálunk amolyan „menekülő” vagy „lusta szakács” kajaként is felfogható, ugyanis mindig minden körülmények között szívesen fogyasztjuk, „menekülő” ha m...
Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve
Annyira finom, hogy nem is fűzök hozzá semmit! Illetve dehogynem! Mennyei íz, nagy boldogságot jelent az ízlelőbimbóimnak, hogy ráakadtam erre az igazán különle...
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.