4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
60 perc
Összesen
90 perc
Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók

  • 1
    adag csirkepörkölt – vagy sertéspörkölt
  • 2
    dl tejföl
  • 12
    db sós palacsinta
Hortobágyi palacsintát akkor szoktunk készíteni, ha előző napról marad egy kis csirke vagy sertéspörkölt, mind a kettő kitűnően felhasználható. Azért szoktuk ezt ajánlani, mert túlzás lenne csak a palacsintához pörköltet készíteni, majd még megsütni 12 palacsintát. és ehhez még valami könnyű kis leves is dukál. Éppen elég időt töltünk a konyhában, legalább akkor spóroljunk az idővel, amikor lehet.

Elkészítés

  1. A paprikás csirkét kicsontozzuk, és a csirke (sertés) húst kis darabkákra vágjuk.

    A húsvagdalékot egy kevés pörkölt lével és egy deci tejföllel elkeverjük.
  2. A palacsinta tésztát ezzel megtöltve, összegöngyöljük, majd tűzálló tálba egymás melléfektetjük.

    A maradék pörköltlevet a másik deci tejföllel elkeverjük, és a palacsintákra öntjük.
  3. Annyi időre betesszük a sütőbe, amíg átmelegszik, kiszárítani, pirítani tilos.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.