6 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
70 perc
Összesen
100 perc
Házi májas fokhagymás húskonzerv

Hozzávalók

  • 50
    dkg darált hús – én sertésből készítem
  • 50
    dkg csirkemáj
  • 1
    fej vöröshagyma – jó nagy
  • 8
    gerezd fokhagyma
  • bors – ízlés szerint
  • – ízlés szerint
  • 3
    ek zsír – ettől lesz jó kenhető
Időnként unalmas a párizsi és a téliszalámi az ember egy kis finom dologra vágyik, a zsíros kenyeret is nagyon szeretem, de néha attól is besokallok. De van valami ami most eszembe jutott, és ez a csirkemájas kenhető húskonzerv, jó sok fokhagymával vöröshagymával és fűszerekkel. A receptet sehol sem találtam meg, de annak idején, mikor a megkóstoltatta velem a volt kolléganőm, akkor gyorsan lekörmöltem, a recept Ukrajnából származik. Nagyon szeretem, remélem más is kipróbálja.

Elkészítés

  1. A májat elkaparjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, és a fokhagymát lereszeljük, illetve ki-hogy szokta, nekem van egy fantasztikus reszelőm, amivel simán le tudom reszelni az utolsó centiig.
  2. A hozzávalókat összekeverjük. Elkészítünk annyi üveget amennyire szükségünk lehet, csírátlanítjuk a tetőt is. Én szoktam celofánt tenni az üvegekre, de ez csak megszokásból. A recepttől eltérően jelenleg, negyedkiló húst és ugyanannyi májat használtam fel, ezért kis Erős Pistás üvegekbe töltöttem. Ebből lett 5 plusz egy kicsi mézes üveg.
  3. Amikor megtöltöttük az üvegeket rátesszük a tetejét, de nem csavarjuk rá. Vizet engedünk a tepsibe, hogy kb az üvegeket félig ellepje, és mindegyiket beleállítjuk, egymástól távol, hogy forrás közben nehogy összekoccanjanak az üvegek, mert akkor megrepedhetnek. Végül egy tepsit teszünk az üvegekre, hogy le ne essen a forrástól a tető.
  4. Ha a víz felforrt, 180 fokon kb 60 percig "sütjük", lényeg, hogy az üvegeben lévő massza zsírja láthatóan gyöngyözzön a forrás következtében. Amikor letelt az idő ott hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd amikor meg lehet fogni, a tetőket szorosan rátekerjük. Amikor teljesen kihűlt mehet a hűtőbe, felbontva, néhány napon belül, felbontás nélkül 2-3 hónapig eláll.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.