Házi májas fokhagymás húskonzerv
Hozzávalók
-
50dkg darált hús – én sertésből készítem
-
50dkg csirkemáj
-
1fej vöröshagyma – jó nagy
-
8gerezd fokhagyma
-
bors – ízlés szerint
-
só – ízlés szerint
-
3ek zsír – ettől lesz jó kenhető
Elkészítés
-
A májat elkaparjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, és a fokhagymát lereszeljük, illetve ki-hogy szokta, nekem van egy fantasztikus reszelőm, amivel simán le tudom reszelni az utolsó centiig.
-
A hozzávalókat összekeverjük. Elkészítünk annyi üveget amennyire szükségünk lehet, csírátlanítjuk a tetőt is. Én szoktam celofánt tenni az üvegekre, de ez csak megszokásból. A recepttől eltérően jelenleg, negyedkiló húst és ugyanannyi májat használtam fel, ezért kis Erős Pistás üvegekbe töltöttem. Ebből lett 5 plusz egy kicsi mézes üveg.
-
Amikor megtöltöttük az üvegeket rátesszük a tetejét, de nem csavarjuk rá. Vizet engedünk a tepsibe, hogy kb az üvegeket félig ellepje, és mindegyiket beleállítjuk, egymástól távol, hogy forrás közben nehogy összekoccanjanak az üvegek, mert akkor megrepedhetnek. Végül egy tepsit teszünk az üvegekre, hogy le ne essen a forrástól a tető.
-
Ha a víz felforrt, 180 fokon kb 60 percig "sütjük", lényeg, hogy az üvegeben lévő massza zsírja láthatóan gyöngyözzön a forrás következtében. Amikor letelt az idő ott hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd amikor meg lehet fogni, a tetőket szorosan rátekerjük. Amikor teljesen kihűlt mehet a hűtőbe, felbontva, néhány napon belül, felbontás nélkül 2-3 hónapig eláll.
Vélemények
További a szerzőtől – BeBe
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Hiper gyors melegszendvics forrólevegős sütőbe
Iskolás koromban nem volt olyan nap, hogy ne álltunk volna meg suli után, a melegszendvicssütő bódénál. Imádtuk azt az ízt amit csak ott, és sehol máshol nem le...
Pirított csicseriborsó
Sokszor van, hogy rágcsálnék valamit, de éppen fogyókura kellős közepén. Akkor kell ezt a nagyon finom csicseriborsó rágcsálnivalót megcsinálni. Nem kell hozzá...
Almás pite
Tegye fel a kezét, aki nem szereti az almás pitét! 😋🍎Sajnos már ez sem olcsó, de néha lehet kifogni a Tescoban 500.- Ft körüli almát.
Hókifli a nagyitól, puha omlós, illatos
10 hét és itt a karácsony, nagyon sokan édes süti gyanánt hókiflit sütnek. Mi is nagyon szeretjük.
Kapcsolódó receptek
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...