Hozzávalók
-
10dkg füstölt szalonna 🐖
-
2tojás 🥚
-
20dkg liszt
-
1nagy vöröshagyma 🧅
-
zsiradék 🧉 – legjobb a disznó vagy mangalica zsír
-
kisebb evőkanálnyi fűszerpaprika
-
só-bors ízlés szerint 🧂
-
sárgarépa 2 szál 🥕
-
1szál fehérrépa – 2 szem burgonya 🥔
-
kicsi zeller zöldjével 🥬
-
egy kicsi karalábé
-
gulyáskrém – ízlés szerint
Elkészítés
-
A szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, majd jól, ledinszteljük, végül felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni. Ha felforrt ízesítjük, egy kis ételízesítővel, és adjuk hozzá a gulyáskrémet, és a zeller zöldjét is.
-
Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a krumplit lassan majdnem készre főzzük.
-
A tojásokból tésztát gyúrunk, picit pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. Amíg pihen, a hagymát, jó apróra vágjuk és zsiradékon megdinszteljük.
-
A hagymás zsiradékkal a tészta felét megkenjük, majd félbehajtjuk, és alulról kezdve felsodorjuk. Sodrással csíkokat készítünk. Nagyjából három sodrás után fölötte végig elvágjuk, majd egyik oldalról a másik felé haladva görcsöket készítünk, s azt közben eltépjük.
-
Tesszük ezt mindaddig, míg az összes tésztát feldolgozzuk. Ha közben felforrt a víz, vagy nagyjából elkészült a leves – amit parányi sóval ízesítettünk a zöldség miatt – beledobjuk a forró levesbe a görcsöket, és nem zubogva, de készre főzzük
-
Nem kell külön paprikát, sót, borsot beletenni, annyi fő ki a tésztából, amivel ízletes lesz. Ha esetleg mégis sóhiánya lenne néhány perc állás után a levesnek, akkor utána ízesíthetjük.
További a szerzőtől – BeBe
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Hiper gyors melegszendvics forrólevegős sütőbe
Iskolás koromban nem volt olyan nap, hogy ne álltunk volna meg suli után, a melegszendvicssütő bódénál. Imádtuk azt az ízt amit csak ott, és sehol máshol nem le...
Pirított csicseriborsó
Sokszor van, hogy rágcsálnék valamit, de éppen fogyókura kellős közepén. Akkor kell ezt a nagyon finom csicseriborsó rágcsálnivalót megcsinálni. Nem kell hozzá...
Almás pite
Tegye fel a kezét, aki nem szereti az almás pitét! 😋🍎Sajnos már ez sem olcsó, de néha lehet kifogni a Tescoban 500.- Ft körüli almát.
Hókifli a nagyitól, puha omlós, illatos
10 hét és itt a karácsony, nagyon sokan édes süti gyanánt hókiflit sütnek. Mi is nagyon szeretjük.
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.