4 adag
Előkészítés
10 perc
Főzés
20 perc
Összesen
30 perc
Gombával töltött paradicsom

Hozzávalók

  • 10
    db paradicsom – közepes méretű
  • 50
    dkg gomba
  • 1
    ek kókuszolaj
  • 1
    fej vöröshagyma
  • 2
    db tojás
  • 5
    dkg reszelt sajt – mindegy milyen
  • 1
    csokor petrezselyem
  • 1
    dl tejföl
  • 5
    dkg vaj
  • – ízlés szerint
  • őrölt bors – ízlés szerint
Most még ugyan nagyon drága a paradicsom, de hamarosan jön az igazi magyar, szaftos, igazi finom paradicsom. De gombával töltött paradicsomnak bármelyik megfelel. Nem kell hozzá sok alapanyag, és kb. 30 perc alatt elkészül. Pillanatok alatt összeállítjuk, és 20 perc alatt készre sütjük.

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd kókuszolajon halványsárgára pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a a szintén apróra vágott gombát, a sót, a borsot meg a petrezselymet, és fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, addig keverjük, amíg megszilárdul. A paradicsomok felső részét vékonyan levágjuk, belsejét éles késsel kiszedjük, és az üreget kissé megsózzuk.
  4. A gombapéppel a paradicsomokat megtöltjük, kivajazott lapos tűzálló tálba helyezzük, a tejföllel meglocsoljuk, és forró sütőbe téve gyorsan megsütjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.