4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
40 perc
Összesen
60 perc
Göcseji szelet

Hozzávalók

  • 1
    kg sertéskaraj
  • 15
    dkg füstölt szalonna
  • 3
    db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • fokhagyma – granulátum
Kiráj receptet nyomok! Történt, hoty sétáltam az uccán és ki volt írva ety épp terem ablakán, hoty korlátlan fogyasztás. Na ez kell nekem, azonnal be is tetem a csülkeimet a vendéglátóipari etységbe. Jött a pingvin, kérte a pénzt! Szolídan szájbaszekszuáltam, emlékeztetve őt az éppen feliratra a termen. Utána megsertéseződött, alig tudtam még ety-két szót kiverni belőle, mer valami szőrről beszélt az uramon. A ztán megenyhültem, mer bár gyún tekintett rám, de végre halottam, hoty mit mormol feldagatt ajkai köszt: Göcseji, Uram? Etyik szót sem értetem, csak rém lett az úr, ami dixtingválásra ösztökélt. Komoj pofát vágtam és fél erős seggem teljes tudatában válaszoltam: És mék ety tányért is hozzon lyóember, mert az méksem járja, hoty a magamfalyta uraság.. na ebbe jól belekeverettem, nem is variáltam tovább, az első rugásra indult. Viszont a receptt(két té, mer múltidő, addig ütötem, míg el nem monta) az ittvan, valami szalonnás hús, de már én sem emlékxem, mert közben ety szolíd úri késelésbe keverettem, amiből kifojólag most a kórházból írom a levelemet. Finom?

Elkészítés

  1. Szeleteljük vékony cikkekre a füstölt szalonnát
  2. Nyitott szeleteléssel vágjuk fel a kicsontozott karajt(az első szeletet nem vágom át, csak minden másodikat és széthajtom, jó nagy szelet lesz)
  3. Klopfoljuk ki a húst, igyekezzünk szép, négyzet alakú szeleteket formálni, majd sózzuk és enyhén fokhagymázzuk.
  4. A hús egyik felére fektessük a szalonna cikkeket majd hajtsuk rá a másik felét. Panírozzuk be(esetleg a szeletek széleit kétszer).
  5. Bő, forró olajban süssük ki a szeleteket.
  6. Sült krumpli, krumplipüré megy hozzá, de majd még írok, hogyha eszembe jut valami.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Gaalo

0
Bazsalikomos paradicsomsaláta
Előételek
25 p 🍽️ 4 adag

Bazsalikomos paradicsomsaláta

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta, az általam egyik legjobban kedvelt vendégváró finomság. Sültekhez, grillezett húsokhoz ajánlom elsősorban,...

0
Babgulyás füstölt hússal
Egytálétel
120 p 🍽️ 4 adag

Babgulyás füstölt hússal

Kőkeményen variálok állandó jelleggel, erre szokták azt mondani a környezetemben, hogy nem unalmas mellettem az élet…, de legalább kiszámítható. Jelen esetben k...

0
Bigos
Egytálétel
🍽️ 4 adag

Bigos

Tegnap megkezdődött a labdarúgó EB végre! A sportsarock.hu oldalon jeleztük, hogy a résztvevő csapatok bemutatása mellett egy-egy nemzeti ételüket is megpróbálj...

0
Bolonai spagetti, szerintem eredeti
Sertés receptek
90 p 🍽️ 4 adag

Bolonai spagetti, szerintem eredeti

Abszolút autodidakta módon tanultam főzni úgy, hogy nulla affinitásom nem volt az egészhez, de szakács barátom elbeszélései és az ő karácsonyi ajándéka(a tankön...

0
Cigánypecsenye ünnepi köntösben
Húsétel receptek
45 p 🍽️ 4 adag

Cigánypecsenye ünnepi köntösben

Szeretjük! Nálunk amolyan „menekülő” vagy „lusta szakács” kajaként is felfogható, ugyanis mindig minden körülmények között szívesen fogyasztjuk, „menekülő” ha m...

0
Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve
Húsétel receptek
90 p 🍽️ 3 adag

Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve

Annyira finom, hogy nem is fűzök hozzá semmit! Illetve dehogynem! Mennyei íz, nagy boldogságot jelent az ízlelőbimbóimnak, hogy ráakadtam erre az igazán különle...

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.