4 adag
Előkészítés
25 perc
Főzés
35 perc
Összesen
60 perc
Gesztenyés tócsni

Hozzávalók

  • 20
    dkg krumpli
  • 10
    dkg gesztenyeliszt
  • 2
    db tojás
  • fehér bors
  • kókusz olaj
A tócsnit rengeteg néven ismerik hazánkban, én a nagymamám által ezen a néven ismertem meg. A szegények ételének hívta, mert különösen sok alapanyagot nem igényelt. Sokféleképpen fogyaszthatjuk, akár önmagában, hús mellé köretként, akár desszertként egy kis almával dúsítva. Ez a recept annyiban különleges, hogy gesztenyelisztet használunk hozzá.

Elkészítés

  1. A tócsnihoz a burgonyát lereszeljük, a gesztenye liszttel és a tojásokkal összegyúrjuk, sóval és a fehérborssal ízesítjük.
  2. Teflon serpenyőben kevés zsiradékkal aranysárga tallérokat sütünk.
  3. Köretnek kínáljuk, elsősorban vadakhoz, barna húsú szárnyasokhoz, párolt káposzta mellé.
  4. A tócsnit édességként is fogyaszthatjuk, ehhez a krumpli mellé egy kis almát is kell bele reszelnünk, majd lekvárral egy finom kis desszertet tehetünk az asztalra.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.