4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
40 perc
Összesen
60 perc
Gesztenyés gombóc áfonyával

Hozzávalók

  • 0
    dkg krumpli
  • 5
    dkg gesztenyeliszt
  • 5
    dkg gesztenye – gyorsfagyasztott darált natúr
  • 2
    dkg búzaliszt
  • 2
    db tojás
  • 2
    dkg vaj
  • – ízlés szerint
  • 1
    cl konyak
  • 8
    dkg gesztenye – gyorsfagyasztott szemes hámozott
A gombóc egy nagyon kedvelt étel nálunk. Egy könnyebb leveshez kifogástalan lehet a gesztenyés gombóc. Az leírás 4 személyre vonatkozik.

Elkészítés

  1. A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, áttörjük. Hozzákeverjük a gesztenyelisztet, a darált natúr gesztenyét, búzalisztet, tojássárgáját és a vajat. Sóval, konyakkal ízesítjük.
  2. A hámozott gesztenyét leforrázzuk, majd 10 percig főzzük, lehűtjük és durvára vágjuk.
  3. A burgonyás tésztát jól összedolgozzuk a durvára vágott gesztenyével és a felvert tojáshabbal lazítjuk.
  4. Pingponglabda nagyságú gombócokat formálunk belőle, és enyhén sós vízben kifőzzük.
  5. Köretként tálalhatjuk édeskés alap ízű szaftos vadakhoz, illetve tovább növelhetjük a gombóc íz harmóniáját.
  6. Tipp: ha a hagyományos szilvás gombócot ezzel a tésztával készítjük el, nagyon finom, érdekes, új íz hatást érhetünk el.
  7. Pirított mogyoróba forgatva, áfonyával, önálló ételként is adhatjuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.