4 adag
Előkészítés
60 perc
Főzés
60 perc
Összesen
120 perc
Gesztenyés bejgli

Hozzávalók

  • 30
    dkg liszt
  • 15
    dkg vaj
  • 0,8
    dl Tej
  • 3
    dkg porcukor
  • 1
    dkg élesztő
  • 1
    csipet só
  • 40
    dkg gesztenyepüré
  • 2,5
    dkg vaj
  • 1
    teáskanál rum
  • 3
    dkg mazsola
  • 1
    db tojás – + 1 sárgája
A legtöbb embernek a bejgliről a karácsony ugrik be általában. Hát nekem nem. Bejglit bármikor lehet sütni, amikor az ember csak úgy gondolja. Többféle töltelékkel szoktam bejglit készíteni, általában diós vagy mákos készül, ha különlegesebbre vágyom, akkor pedig gesztenyés. Így, most egy gesztenyés bejgli recept következik, hátha más is kedvet kap hozzá.

Elkészítés

  1. A gesztenyés bejglinkhez az élesztőt kevés langyos tejbe belemorzsoljuk, majd összegyúrjuk a többi nyersanyaggal, de vigyázzunk, hogy a só közvetlenül ne érintkezzen az élesztővel.
  2. A tésztát jól kidolgozott majd két részre osztjuk és hűtőben pihentetjük.
  3. A töltelék anyagait összegyúrjuk.
  4. Kinyújtjuk a tésztát és gondosan rásimítjuk a tölteléket, majd ügyesen feltekerjük.
  5. A kenéshez szükséges tojásokat összekeverjük, majd megkenjük a sütőlemezre helyezett bejglit.
  6. Amikor megszáradt ismét lekenjük és az bejglik oldalát megszurkáljuk. Ha a tojás ismételten megszáradt, 180 fokon sütjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.