4 adag
Előkészítés
15 perc
Főzés
45 perc
Összesen
60 perc
Fokhagymás csirkemell burgonya chipsszel

Hozzávalók

  • 50
    dkg csirkemell
  • 4
    gerezd fokhagyma
  • 1
    kg burgonya
  • bors
  • kókuszolaj
A nagyobb Spar boltokban szinte mindig van akciós hús. 10 és 50% közötti szokott lenni az értékcsökkentés. Nem tudom az okát, hiszen a 1-2 nap mindig van a lejárati időből, és soha nem tapasztaltam minőségi romlást. Így sikerült tegnap este fél kiló filézett csirkemellet vásárolnom olcsóbban. Amíg fizettem a pénztárnál, már meg is volt a fejemben az elkészítési mód. Így lett egy jó kis fokhagymás csirkemell belőle.

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk és kockára vágjuk. Kókuszolajat teszünk egy edénybe, felolvasztjuk és rátesszük a csirkemellet.
  2. Addig forgatjuk a húst, amíg kifehéredik, majd ráöntünk egy dl. vizet és lefedve, puhára pároljuk. Ha a vizet elfőtte, zsírjára sütjük.
  3. Amíg a hús a tűzön van, meghámozzuk a burgonyát, megmossuk, és vékony karikára vágjuk.
  4. A burgonyát kókuszolajban pirosra sütjük. Majd a fokhagymás csirkemellel még melegen tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.